Traktoriáda-soutěž odvážných mužů a silných strojů

Zveřejněno: 4.srpna 2019

K boji proti úrazům popálením se přidali chlapi ošlehaní větrem, opalení sluncem...Traktoristi! Zemědělci! Svatý Jan! Je nám to velkou ctí. 

traktor pali www

V sobotu 3.8. 2019 jsme byli pozváni na Traktoriádu do Svatého Jána. Přijeli jsme, viděli jsme a jsme ohromeni.

Tolik nádherných traktorů, ať tovární, či domácí výroby, jsme ještě pohromadě neviděli. A tolik nadšených mužů, od mladých po zralé, kteří se pustili do ukázek umění ovládání svých silných a tolik moc potřebných strojů. A ještě více jsme byli udiveni z toho, jak mladí kluci, mladí muži, s nadšením řídí své vlastní traktory, umí to, ovládají je přesně na centimetr, starají se o ně. Je tak moc dobře, že v mladých chlapech je láska k venkovu, k přírodě, k zemědělství, k neoceněné dřině. Moc Vám za to kluci děkujeme! 

Do toho se borci pustili do ukázek, do závodů, do slalomu, roztahování traktorů vlastní silou….Vůbec zde nebyla důležitá síla motoru, počet koní pod kapotou, výsledný čas. Bylo tu důležité to nadšení, radost, humor, pomoc, přátelství.

Zemědělci. Chlapi ošlehaní větrem, opáleni sluncem. Chlapi, kteří natolik rozumí svým silným strojům. Umí je ovládat. Řídit. Opravit. Či si ho dokonce sami sestrojit. Chlapi, kteří se nebojí každodenní fyzické práce, ranního vstávání ve 3 hodiny, celodenní práci na svých strojích. Abychom my, měli co jíst. Z čeho vařit. Co kupovat v obchodech.

Chlapi, kteří se umí i bavit. A díky tomu vznikla Traktoriáda na Svatém Jáně. Již před čtyřmi lety. Jako sázka, zda chlapi na laně roztáhnou traktor. A tak vznikla krásná akce, která letos oslavila již čtvrtý ročník.

Tito muži, ač jsou tak prací zoceleni, mají zároveň velké, dobré srdce. A tak bez zaváhání podpořili naši kampaň proti úrazům popálením PÁLÍ! NÁS TO TAKY a pustili se do boje proti úrazům popálením.Svou silou, svým nadšením, svým dobrem.

Moc si toho vážíme. 

traktorwnove

traktor aw

traktor ew

traktor gw

traktor lw

traktor hw

traktor cw

traktor dw

traktor jw

traktor mw

traktor kw

traktor palib w

S velkou úctou DĚKUJEME! 


 

Traktoriáda-soutěž odvážných mužů a silných strojů