Tábor Vrchotovy Janovice

I když užíváme prázdniny, rozhodli jsme se pro další naší preventivní akci PÁLÍ! Dne 15.7. 2019 jsme navštívili nádherný tábor v překrásné přírodě.

Je možné zařídit program na táboře, uprostřed lesů, luk a polí, na samotě, bez elektřiny, interaktivní tabule, promítačky? Je. Když se sejde parta správných lidí, jde vše.

Elektřina byla zajištěna benzínovou centrálou. Místo interaktivní tabule, promítačky a plátna jsme sebou vzali starou obrazovku, reprák a notas...A spoustu odvahy, přesvědčení a nadšení.

Vítejte v obrázkovém zpravodajství. 

tvj a

Přijeli jsme do nádherného údolí u městečka Vrchotovy Janovice. Na naprostou samotu, mezi lesy a louky. Přivítal nás středověk! 

tvj privit

tvj b

A ve středověkých podmínkách jsme si připravili techniku.

tvj c

Nezbytná chvíle soustředění před náročným tříhodinovým, nabitým programem.

tvj d

A JEDEEMMMM!

tvj h

tvj f

tvj g

tvj e

tvj i

Po programu, kdy byly všechny děti soustředěné, spolupracovaly, ač mají prázdniny, učily se prevenci, nacvičovaly 1.pomoc... se všichni bez sebemenšího zaváhání přidaly k naší kampani PÁLÍ! NÁS TO TAKY. DĚKUJEME!!!

tvj a

Konec to však zdaleka nebyl. Děti chtěly další a další vyprávění a tak začala hodinová beseda. Naši bojovníci, Dan a Filip, se tohoto úkolu zhostili se vší svou odvahou, silou a přesvědčením o potřebnosti. Byli naprosto užasní.

tvj k

Po tom všem vznikla nové, krásná přátelství.  

tvj l

tvj m

A i proto jsme moc rádi přijali pozvání na další den, k hrám, k ohni a kytaře.

tvj t

tvj v

tvj u

Denny dnes s námi být bohužel nemohl, ale i tak je s námi stále. Když ne zrovna osobně, tak stále v srdcích. Na telefonu. V jeho příbězích. Jeho příběh, vyprávění a zkušenosti, jsou jednou z našich nejsilnějších zbraní v boji proti těmto strašlivým úrazům. 

tvj zbran

zahrada dfd

tvj z

tvj n

tvj p

tvj r

tvj o

tvj l

Tento celý příběh je velmi silný. Fotky dětí řeknou mnohem více, než jakákoliv slova. 

Závěr? U tohoto příběhu není závěr. Je to stále začátek. V našich dětech je dobro. Touha a síla soucítit, pomáhat. Neberme jim to. Podporujme to. A přirozeností nás dospělých je touha a síla ochraňovat je. Ochraňujme. Má to smysl. 

krajina b.jpg www

DĚKUJEME. Děkujeme dětem a spolku Freya. 


 

Tábor Vrchotovy Janovice