Ochranné roušky pro Kliniku PRAHA

Zveřejněno: 30.března 2020

Ochranné roušky pro Kliniku popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady

Lékaři, lékařky, sestřičky. Zachraňují životy druhých. A přitom riskují životy své. Mají náš obrovský obdiv, úctu a velký dík. 

Filipa, Dana, Terku, Kristýnku, Dennyho, Odziho a stovky dalších dětí také zachránili. Po těžkém úrazu popálením. 

A tak se je nyní snažíme ochránit, jak je v našich silách.

Aby mohli zachraňovat dál. Další a další popálené děti. A dospělé.

Prozatím jsme Klinice popáleninové medicíny FNKV a dětem po popál. úrazu darovali 520 bavlněných roušek a 60 respirátorů. Zesilujeme boj. Připravujeme dalších 1000  roušek, včetně dvouvrstvých s nanofiltrem. K tomu 100 ochranných štítů. Štíty pro zdravotníky, z čirých fóliových krytů o tloušce 200 micronů. Vyrobené štíty chrání lidi v tzv. první linii, zabezpečí jejich oči a tvář od kašlání a kýchání pacientů, přičemž se dají kombinovat s respirátorem. 

Jsme bojovníci AVALONE. Sami po popáleninovém úrazu a naši blízcí.


Děkujeme za pomoc a spolupráci Nadaci Jana Anderse Sládka z Příbrami,  OSA - Ochrannému svazu autorskému pro práva k dílům hudebním, z. s. https://www.osa.cz/ a kapele SPS-http://sps.litvinoff.cz/ za tak okamžitou pomoc s financemi na nákup materiálu.

Děkujeme paní Janě Čermákové, babičce popáleného Filípka,  za desítky hodin strávených u šicího stroje a šití stovek ochranných roušek. Děkujeme Vendulce Dědové a její dcerce Emmi za již třítýdenní takřka nonstop stříhání látek, měření a šití roušek pro další lékaře, sestřičky, záchranáře, pro staré lidi. Za jejich roznos a darování  do poštovních schránek... Ve svém volném čase, zdarma, na vlastní náklady. Michalu Nikitinskému za každodenní pomoc. Marušce Pospíšilové za pomoc při šití roušek. Josefu Matějkovi za jeho veškerý čas strávený u 3D tiskárny a tisku 3D ochranných štítů pro ochranu lékařů.  Panu Ing. Pavlu Ing. Švagrovi CSc. za jeho lidskou pomoc. Paní Aleně  Vaňkové za materiální pomoc.  Panu Zdeňku Dostálovi za jím vyrobené a nám darované zavaděče na výrobu šikmého proužku. Darované nejenom nám, ale dalším mnoha lidem, kteří se pustili do boje....

Děkujeme tisícům ženám u šicích strojů, mužům u 3D tiskáren, všem těm, kdo pomáhají jak dokáží. 


Je to jen začátek.

Společně zvítězíme.                                                                                                                     

rouswa

20.3. 2014, Klinika popáleninové medicíny FNKV Praha. Dětské oddělení JIP. Filip a já. 

rouswx

O šest let později, 20.3. 2020. Filip a já. Doma. Díky lékařům. 

rouswe

rouswg

rouswc

rouswb

rouswk

rouswy

rouswl

rouswh

rouswf

18.3., 20.3. a 26.3. 2020, zpět na klinice. 

rouswd

KALENDÁR FILIP VITEZ

S velkou úctou děkujeme všem, kteří zachraňují a pomáhají.

Děkujeme všem dárcům, díky kterým můžeme pomáhat čím dál víc.

Transparentní účet AVALONE: https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2901779401&fbclid=IwAR0kodJEV9w0oYMZqOAn_lyr_Xvs9HhuS0B1YKRbAH_G8Z33THlS2rDY5ek


 

Ochranné roušky pro Kliniku PRAHA