1000 roušek, 60 3D štítů, 60 respirátorů

Zveřejněno: 5.dubna 2020

Děkujeme všem, kdo hned na začátku ohrožení našich zdravotníků vyslyšeli naši prosbu a pomohli nám ochránit lékaře, sestřičky a dětské i dospělé pacienty Kliniky popáleninové medicíny FNKV.

A nikdo z nich nepatří mezi 93 nakažených lékařů, 127 sester a 72 lidí z řad zdravotnického personálu. (Údaj platný k 3.4. 2020).

A patřit nebude.

Náš boj proti koronaviru a pomoc Klinice popáleninové medicíny FNKV obrovsky posílil student Pepa Matějka. Své bojovníky - ochranné 3D štíty - vyslal na pomoc našim rouškám a respirátorům. 

A tak jsme od 19.3. 2020 k dnešnímu dni této špičkové klinice, jedné z nejlepších na světě, jediné v Čechách, která zachraňuje po těžkých úrazech popálením i děti a dospělé , vyrobili a darovali 600 bavlněných roušek, 60 respirátorů, 30 ochranných 3D štítů.

Připravujeme pomoc pro kliniky popáleninové medicíny v Brně a v Ostravě. Do boje se chystá dalších 400 roušek a 30 3D ochranných štítů. 

Je to kapka v oceánu. Avšak kapky tvoří oceán.
Společně vítězíme

rouswa

DĚKUJEME za okamžitou pomoc s nákupem materiálu Nadaci Jana Anderse Sládka z Příbrami a OSA - Ochrannému svazu autorskému pro práva k dílům hudebním.

Děkujeme paní Janě Čermákové, babičce popáleného Filípka,  za desítky hodin strávených u šicího stroje a šití stovek ochranných roušek. Děkujeme Vendulce Dědové a její dcerce Emmi za již třítýdenní takřka nonstop stříhání látek, měření a šití roušek pro další lékaře, sestřičky, záchranáře, pro staré lidi. Za jejich roznos a darování  do poštovních schránek... Ve svém volném čase, zdarma, na vlastní náklady.

Michalu Nikitinskému za každodenní pomoc. Marušce Pospíšilové za pomoc při šití roušek. Josefu Matějkovi za jeho veškerý čas strávený u 3D tiskárny a tisku 3D ochranných štítů pro ochranu lékařů.  Panu Ing. Pavlu Ing. Švagrovi CSc. za jeho lidskou pomoc. Paní Aleně  Vaňkové za materiální pomoc.  Panu Zdeňku Dostálovi za jím vyrobené a nám darované zavaděče na výrobu šikmého proužku. 

Děkujeme tisícům ženám u šicích strojů, mužům u 3D tiskáren, všem těm, kdo pomáhají jak dokáží.  

rouw2.4. e

stitwj

rouswc

stitwa

stitwk

stitweba

stitwx

stitwl

rouswg

rouswx

rouswd

rouswj

sance na zivot filip

 Společně vítězíme. Děkujeme všem za jakoukoliv pomoc. 

"Jsme na konci začátku. Ale ještě zdaleka to není konec."- Winston Churchill


 

1000 roušek, 60 3D štítů, 60 respirátorů