PÁLÍ! to i hasiče Sborů dobrovolných hasičů

Zveřejněno: 6.července 2020

Dobrovolné hasiče to PÁLÍ! s námi. DĚKUJEME! Děkujeme Vám za to, co děláte. Že jste připraveni kdykoliv nás ochránit, zachránit.
Děkujeme Vám také za Vaši podporu našeho boje proti úrazům popálení a pomoci dětem po těžkém úrazu popálením. Moc si Vás vážíme.

sdh wa

Sbory dobrovolných hasičů.

Muži i ženy, kteří dobrovolně, bez nároku na odměnu, po své práci, ve svém volném čase, chrání naše životy a vše ostatní. Hasí požáry, zasahují při povodních, při dalších živelných pohromách, ekologických haváriích, pomáhají při dopravních nehodách a jiných mimořádných událostech a poskytují i jinou technickou pomoc.

Starají se o technické vybavení svého sboru. O auta, hasičské zařízení, hadice. Připravují se, trénují, zdokonalují se. A k tomu stíhají také trénovat a připravovat k ochraně druhých děti a mládež. 

Spolupůsobí také při prevenci požárů a prevenci dalších podobných nežádoucích událostí.

V ČR oficiálně máme 359.116 registrovaných dobrovolných hasičů. V celkem 7.662 Sborech dobrovolných hasičů. V jejich radách je také i 61 205 dětí a mládeže ve věku do 18 let, které se připravují na svou hasičskou činnost.

sdh wd

Soutěž SDH ve Smrkově

Dne 4.7. 2020 jsme se zúčastnili soutěže družstev SDH v nádherné vesničce Smrkov.  Sbor dobrovolných hasičů byl zde založen již v roce 1898. Existuje již neuvěřitelných 122 let. Členové tohoto sboru žijí, nebo mají své kořeny ve třech jihočeských vesničkách na jistebnicku v okrese Tábor. Těmito osadami jsou Horní Smrkov, Dolní Smrkov (Palouky) a Křivošín. Sbor naštěstí překonal všechna krizová období a od roku 1998, kdy oslavili sté výročí, jeho aktivity každoročně rostou. V požárním sportu ho  reprezentují tři soutěžní družstva. V roce 2004 se k soutěžním družstvům mužů I a mužů II přidaly také ženy. V současnosti má sbor 51 členů. 

Této pečlivě a perfektně zorganizované soutěže se zúčastnili mužstva SDH Jesenice, SDH Malovice, SDH Makov, SDH Kamenná Lhota, SDH Vrchotice, SDH Sedlčany, SDH Skalice, SDH Mezné, SDH Orlov, SDH Božejovice, SDH Střezimíř, SDH Oltyně, SDH Martinice, SDH Kňovice, SDH Milevsko, SDH Podolí, SDH Pikov a náš rodný SDH Libíň. 

Vítězi se pro nás stali všichni. 

sdh w c

sdh libín b

SDH Nechvalice-big

sdh wb

sdh wy

S velkou úctou DĚKUJEME! 


 

PÁLÍ! to i hasiče Sborů dobrovolných hasičů