Děti z AVALONE společně s vojáky AČR

Zveřejněno: 19.května 2021

VeTer BEH

BĚH PRO VÁLEČNÉ VETERÁNY

Bojovníci AVALONE běží BĚH PRO VÁLEČNÉ VETERÁNY spolu s bojovníky z České Armády, přímo z Velitelství teritoria.

BOJOVNÍCI BOJOVNÍKŮM!

Charitativní běh pro válečné veterány běží lidé po celé ČR v době od 8.5. do 25.5. 2021. Přidaly se i děti z AVALONE. Děti po těžkém úrazu popálením a děti bojující s rakovinou. A jejich blízcí a přátelé.
K dnešnímu dni jsme překonali magickou hranici 1000 km!

Dne 15.5. 2021 nás osobně podpořili opravdoví vojáci. Vojáci z Velitelství teritoria v Táboře. Vojáci, kteří se účastnili zahraničních misí a kteří obdrželi několik vyznamenání.

Hrdinou běhu byl i šestiletý Toník Racz. Toník pátým rokem vede jeden z nejtěžších bojů. Boj s rakovinou. Bohužel současná medicína již vyčerpala všechny možnosti léčby.
I přesto Toník statečně běžel pro válečné veterány a uběhl celou trasu.

Velkými hrdiny běhu byli také děti po těžkém úrazu popálením. Kristýnku, Vojtíška, Filipa nezastaví ani jejich jizvy. Další hrdina - Odra, který bojuje s několika těžkými chorobami najednou a většinu svého života tráví na invalidním vozíku. Ondra po běhu vojákům i všem dětem předal pro štěstí vlastnoručně vyrobená mejdlíčka. 

Cíl běhu byl symbolický – pomník našeho prvního a vzácného pana prezidenta T.G. Masaryka. Zde jsme po doběhnutí do cíle všichni společně uctili jeho památku pietním aktem. 

Po běhu je velký hlad. A tak jsme zbytek krásného a velmi silného dne opékali buřty, jedli dobroty napečené maminkami, vyprávěli si s našimi vzácnými hosty, hráli si a plánovali další společné akce.

„Bude to zase jeden z úplně nejvíc nejkrásnějších dnů v celým životě" – řekl Toník o naší další společné akci s vojáky, při svém odjezdu.

Ať je každý náš den úplně nejvíc nejkrásnější v životě.

DĚKUJEME DĚTI!
DĚKUJEME kamarádi, maminky, taťkové, babičky, dědové,…
DĚKUJEME VOJÁCI!

bv www

bv wwwd

Běh pro válečné veterány - stánek PÁLÍ b

logo Běh pro válečné veterány

 

 


 

Děti z AVALONE společně s vojáky AČR