PÁLÍ! tour je ZPĚT. PÁLÍ! DO ŠKOL!

Zveřejněno: 16.září 2022

S velkou radostí a hrdostí oznamujeme zahájení turné PÁLÍ! po českých, moravských a slezských školách, s preventivním programem bojujícím proti popáleninovým úrazům.

Ročně v ČR utrpí úraz popálením v takovém rozsahu, že je nutný zásah lékaře, přes 100.000 lidí. Z toho 40.000 dětí. Každé 4 minuty přes den, je popáleno 1 dítě. Popáleninové úrazy patří k nejtragičtějším úrazům s vysokou úmrtností. Když už člověk tento úraz přežije, čeká ho dlouhodobá, náročná a bolestivá léčba. Která i přes vyspělost naší popáleninové medicíny, zanechává celoživotní devastující následky a hluboké jizvy na těle i na duši. A přitom 95% popáleninových úrazů LZE PŘEDEJÍT. Jak? PREVENCÍ.

Preventivní multimediální program PÁLÍ má za cíl seznámit děti a dospívající mládež s nebezpečím vzniku popáleninových úrazů a na konkrétních příbězích popálených dětí, našich popálených bojovníků AVALONE, ukázat jejich možné následky. Seznámit děti s prevencí popáleninových úrazů a prevencí požárů. Naučit děti jak reagovat v nebezpečných situacích a jak správně poskytnout 1. pomoc při popálení a zachránit tak lidský život.

Toto vše je dětem předvedenou poutavou formou multimediálního programu PÁLÍ!, který propojuje hudbu, obraz, informace a přímá svědectví popálených dětí a jejich okolí, což programu dodává velkou autentičnost a sílu.
Nedílnou součástí programu je také aktivní zapojení dětí formou dotazů, diskuze, zpětných vazeb, sdílení vlastních příběhů a také pohybu.

 Když dítě slyší poučky o tom, co nemá dělat, vpustí je jedním uchem tam, druhým ven. A často to jde hned vyzkoušet. Ale až tehdy, když děti vidí následky na vlastní oči, začíná prevence získávat svou sílu a svou účinnost. A tak následky ukazujeme. Na vlastních příbězích.

95% úrazů popálením lze předejít. Ochráníme-li společně jedno jediné dítě od strašlivé bolesti a celoživotních jizev na těle i na duši, tak naše snaha má smysl. 

Reportáže o programu PÁLÍ z různých škol: http://pali.avalone.cz/novinky

Více informací a objednání: tel. 702960090 , iv@avalone.cz - Ivana Nikitinská. Cena programu: 45,-Kč za účastníka.

Rozhovor ZS Kosova Hora b

 Ohlasy dětí: 

ŠKOLY B

ŠKOLY D

ŠKOLY F

ŠKOLY C

ŠKOLY I

ŠKOLY L

ŠKOLY H

ŠKOLY M

ŠKOLY J

ŠKOLY K

ŠKOLY E

ŠKOLY O

ŠKOLY G

ŠKOLY N

ŠKOLY W

ŠKOLY P

ŠKOLY U

ŠKOLY S

ŠKOLY V

ŠKOLY F

NA ŽIVOTECH DĚTÍ ZÁLEŽÍ.

Iv. Nikitinská - AVALONE

 

 

 

 

 


 

PÁLÍ! tour je ZPĚT.  PÁLÍ! DO ŠKOL!