Preventivní program PÁLÍ! opět v 1.ZŠ Sedlčany

Zveřejněno: 14.února 2022

PÁLÍ! - preventivní program bojující proti těžkým popáleninovým úrazům u dětí se vrátil do 1.ZŠ Sedlčany. Po 4 letech.
V září 2018 se nám podařilo rozšířit PÁLÍ mezi všech 500 žáků této školy. A jsme zpět!
Dne 10. 2. 2022 se uskutečnilo další kolo přednášek PÁLÍ na této škole.

S žáky této třídy jsem se setkala před 4 lety. V té době byli žáčky čtvrté třídy. Nyní jsou z maličkých žáčků úžasní dospívající mladí lidé. Mladí lidé se svými radostmi i starostmi. Silní a přitom tak křehcí. A i přesto, že PÁLÍ již znali, aktivně a velmi pozorně opět shlédli obnovený program PÁLÍ.
Věřím, že z těchto skvělých mladých lidí, nikdy nikdo neutrpí popáleninový úraz. PROČ? Protože 95 % popáleninových úrazů LZE PŘEDEJÍT.

Žáci byli seznámeni s prevencí popáleninových úrazů, s prevencí požárů, s 1. pomocí. Toto vše bylo podpořeno příběhy statečného boje dětí, které úraz popálením přežily. Jejich vyprávěním, fotografiemi, videi. 

A protože vše má mít v životě krásný konec, nejen pohádky, tak i naše setkání jsme ukončili vyprávěním o dobru v lidech. O pomoci vojáků, hudebníků a všech dobrých lidí, kterým na životech dětí záleží. 

Moc děkuji žákům 8.B za trpělivost a pozornost a jejich paní třídní učitelce Veronice Peštové za pozvání, uskutečnění programu a skvělou organizaci.

"Moc rádi jsme u nás ve třídě přivítali paní Nikitinskou s besedou o popáleninách. Moji žáci jsou jsou teď v období, kdy se hledají a setkávají se s experimentováním s různými látkami. Pevně věřím ,že po tomto příjemném,ale zároveň odstrašujícím povídání, si dají na své zdraví pozor." - Veronika Peštová, paní třídní učitelka 8.B

WZŠ Sedlčany 8.B

WZŠ Sedlčany 8.B. F

WZŠ Sedlčany 8.B E

wx 2022 PÁLÍ - PREVENCE POP. ÚRAZŮ

wzs sedlcany 8.b x

wx 2022 PÁLÍ PREVENCE POZARU

WZŠ Sedlčany 8.B. e

wx 1. pomoc

WZŠ Sedlčany 8.B. d

wzš sedlčany 8.b x

Před 4 lety

ŠKOLY D

ŠKOLY NRozhovor ZS Kosova Hora b

ŠKOLY B

ŠKOLY F

Ročně v ČR utrpí úraz popálením v takovém rozsahu, že je nutný zásah lékaře, přes 100.000 lidí. Z toho 40.000 dětí. Každé 4 minuty přes den, je popáleno 1 dítě. Popáleninové úrazy patří k nejtragičtějším úrazům s vysokou úmrtností. Když už člověk tento úraz přežije, čeká ho dlouhodobá, náročná a bolestivá léčba. Která i přes vyspělost naší popáleninové medicíny, zanechává celoživotní devastující následky a hluboké jizvy na těle i na duši.

A přitom 95% popáleninových úrazů LZE PŘEDEJÍT.
Jak? PREVENCÍ.

NA ŽIVOTECH DĚTÍ ZÁLEŽÍ.

Iv. Nikitinská 


 

Preventivní program PÁLÍ! opět v 1.ZŠ Sedlčany