Josef Matějka - PATRON Avalone

Zveřejněno: 21.června 2022

Je nám ctí oznámit, že pan Josef Matějka se stal patronem AVALONE a Běhu za trpaslíky. Běhu za těžce nemocné a popálené děti, který pořádá org. Rozběháme Česko a Avalone. 

Josef Matějka - jedna z nejzásadnějších postav české e-commerce scény – zakladatel e-shopu CZC.cz, investor z fondu Nextech Ventures a velký fanoušek digitálních technologií.
Muž, který který ve svých 20ti letech, při studiu na ČVUT, založil obchod s počítači a elektronikou CZC.cz - jednu z největších českých společností prodávajících elektroniku.
Člověk, který stál u zrodu elektronického obchodování v Čechách, když spustil první verzi svého vlastního internetového obchodu a který vlastnil také rozhlasovou stanici Dance Radio, patřící nyní f. Lagardère, pod níž spadá celá síť rádií včetně stanice Evropa 2.

Josef Matějka b

Pane Matějko, velmi mladý a během pár let jste dosáhl ve své profesi a podnikání obrovských úspěchů. Zároveň jste však dokázal najít souhru mezi prací a sportem. Začal jste sportovat, meditovat. Jak vypadá Váš pracovní den? 
Většinou ráno cvičím, nebo běhám, pak se chvíli věnuji svým investicím a odpoledne dětem.

Jakým sport je Vás nejoblíbenější?
Určitě běh, dokonce věřím, že člověk je zrozen k běhu.

Jak často běháte?
2-3x týdně

Před dvěma lety jste řekl o maratonu, cituji: „Maraton – i když myslím, že to nejde, tak je třeba to zkusit. A natrénovat." Vy jste to zkusil, natrénoval a dokázal. Minulý rok jste uběhl svůj první maraton. A to 42,2 km v průměrném tempu 5.37/km, v čase 3h 57m. Kdy a jak jste se rozhodl, že zkusíte uběhnout maraton?
Přišlo to nějak samo, jako další výzva, když už mi 20km přišlo normální.

Jak dlouho trvala příprava na maraton?
Měla trvat ½ roku, ale díky Covidu se protáhla na rok.

Lze popsat pocity při běhu maratonu?
Většinu závodu si užívám okolí, ostatních běžců a atmosféry a čekám na posledních 10km.

A při proběhnutí cílem?
Velká úleva že už nemusím běžet dál, těch posledních 10km totiž vždy hodně potrápí.

Dosáhl jste a dosahujete velkých úspěchů nejen oblasti profesní, ale i ve sportovní. Máte krásnou rodinu, jste hrdým manželem a tatínkem tří dětí. Pomáháte slabším. Boříte mýty. Nalezl jste smysl života. 
Je mi velkou ctí, že jste se stal naším patronem. Patronem AVALONE a BĚHU ZA TRPASLÍKY. 

Josef Matějka c www

Přeji Vám spoustu dalších úspěchů a vítězných proběhnutí všemi Vašimi dalšími cíli. 

BĚH ZA TRPASLÍKY
Organizace Rozběháme Česko zorganizovala soutěž organizací pomáhajících dětem. Postoupili jsme do finále. Bylo vyhlášeno celorepublikové hlasování o vítěze. VYHRÁLI JSME.
Vyhráli jsme charitativní BĚH ZA TRPASLÍKY. Výtěžek ze startovného putuje na pomoc dětem popáleným a těžce nemocným, preventivní program PÁLÍ a nábory do registru dárců dřeně. 

Pomoci lze jakýmkoliv pohybem, kdekoliv, do 29.6. 2022. Informace, registrace: https://www.myteporazime.cz/zavody/beh-za-trpasliky/

 

Beh za trpaslíky niki a vasik

Běh za trpaslíky www

 Prosím, poběžte s námi. Na životech dětí záleží. 
WBEH22START

Iv. Nikitinská, Avalone

 


 

Josef Matějka - PATRON Avalone