Účast na turnaji ve středověkém kontaktním boji

Zveřejněno: 13.března 2019

SKSKB PRAHA - Sportovní Klub Středověkého Kontaktního Boje PRAHA.

„Jsme Sportovní Klub Středověkého Kontatkního Boje Praha. Věnujeme se v ČR zatím neoficiálnímu a celosvětově rozšířenému bojovému sportu HMB – Historical Medieval Battles, volně přeloženo, Středověký kontaktní boj.“

SKAA


Rytíři z tohoto klubu jsou tvrdí chlapi. I přes dřinu v práci, dřinu při trénincích, při bojích, jim zústalo dobré srdce a uznávají sedmero rytířských ctností. Mezi něž patří ochrana slabých.

rytíři Pálí je to taky

Přidali se k naší kampani PÁLÍ! NÁS TO TAKY. Pomáhají nám tím v boji proti popáleninovým úrazům. Pomáhají dětem po popáleninových úrazech. Ohromili nás svým pozváním na jejich turnaj Pražský Falchion, dne 9.3. 2019.


„Zveme vás na jedinečný turnaj Pražský Falchion 2019 v jednom z nejtvrdších sportů - Středověkém kontaktním boji (HMB). jde o 3. kolo českých otevřených národních eliminací na Bitvu národů 2019 a IMFC 2019, můžete předpokládat ty nejtvrdší boje, které lze v Čechách vidět.
Představí se vám domácí špičky i zahraniční reprezentanti v boji 5 proti 5.“


Pozvání jsem s nadšením přijali. A vyjeli. Děti a jejich blízcí ze všech koutů Čech, z Vysočiny, Moravy i z dalekých Himalájí. 
Po celý turnaj jsme byli ohromeni, užaslí a nadšeni. Děti i dospělí. Nikdo z nás předem nic tak silného a krásného nečekal. Většina z nás ani předem nevěděla, že středověký kontaktní boj, jako sportovní disciplína, vůbec existuje. O to víc jsme byli ohromeni. Viděli jsme tvrdé boje, do kterých bojovníci šli s odhodláním „na život a na smrt“. Viděli jsme však také velké přátelství mezi bojovníky jednotlivých týmů a zemí. Viděli jsme i boje ženských družstev. Kde se snoubilo velké odhodlání a tvrdý boj s křehkou ženskou krásou. Viděli jsme odvahu, sílu, přátelství, srdečnost a odhodlání.

Fandili jsme ze všech sil. A naši malí bojovníci směle vpluli do řad rytířů. Ať českých, ruských, ukrajinských, izraelských...Všude byli přijati. Ač nehovořili jejich řečí. To však vůbec nevadilo. Rytířství nezná hranic.

A jak to celé dopadlo? Založili jsme družstvo dětských rytířů, kteří brzy posílí řady SKSKB Praha.

SKLWWW

scwww

SKBWWW

SKVWWW

sbwww

SKBBWWW

sdwww

SKXXW

soo

SKJWWW

sooo

xyy

SKEWWW

SKMWWW

SKRWWW

SKTWWW

xy

SKSWWW

xyyy

SKUWWW

SKVWWW

SKXWWW

 Swww

SKOWWW

so

soooo

 Zvítězili všichni. 

www Karel e

„Tento sport se rozšířil z Ruska a rychle se stává populární po celém světě. HMB tým už vzniknul téměř v každé evropské zemi, ale také v USA, v některých zemích Asie a Jižní Ameriky a také v Austrálii a na Novém Zélandu a všude po světě se neustále pořádají mezinárodní turnaje.Česká republika má v tuto chvíla cca 40 aktivních členů po celé ČR a stále se rozrůstáme. Hlavní základny se nachází v Praze, na Vysočině a ve Zlíně, po republice je ale i spousta menších spolků. Uvítáme proto každého zájemce kdekoli v republice.“

http://www.stredovekyboj.cz/media/

Rozhovor s kapitánem týmu Prague Trolls Janem Burgersteinem: https://www.e15.cz/rozhovory/stredoveky-boj-je-bezpecnejsi-nez-hokej-rika-kapitan-tymu-prague-trolls-jan-burgerstein-1356952?fbclid=IwAR0q72pnUm4ryD4E3uXFcjuzIbkjdT_e06QjFNLxfuD-ifC57Zlg6-RMTHw

DĚKUJEME!


 

Účast na turnaji ve středověkém kontaktním boji