Fotograf Radek Teope Drbohlav

Zveřejněno: 31.července 2019

„Jednoho dne jsem si řekl, že už ve svém životě nebudu dělat to, co mě nebaví…"

Opustil úspěšné podnikání a vrhl se o to více do fotografování. A svět obohacuje o nádherné fotografie, do kterých dokáže vdechnout duši a příběh. A sílu.
Má dar zastavit čas. A vložit prchavý moment, jeho kouzlo a krásu, do věčnosti fotografie.
A my se k té kráse a síle, můžeme opakovaně vracet a vychutnávat si jeho kouzlo zas a znova. A vnímat, že krásy a síly života je kolem nás tolik a tolik moc.
A díky tomu z jeho fotografiích můžeme vnímat krásu žen, jemnost dětí, sílu mužů, hudebních skupin, sportovců, nádheru přírody a kouzlo celého světa kolem nás.

radekwwwe

Takový Mistr fotograf vložil své síly do boje proti úrazům popálením a do pomoci dětem po těchto strašných úrazech. Bez zaváhání, okamžitě. Zadarmo, na vlastní náklady, ve svém volném čase. A posunul vše tak moc vpřed, že si to nyní ještě ani nedovedeme představit. Snad jen tušit.

Příběhy našich malých-velkých bojovníků, po popáleninovém úrazu, začal vkládat do fotografií. Spolu s jejich odcházející bolestí a narůstající radostí a hrdostí, na to co za svůj krátký život již dokázali. Spolu s hrdinstvím, nadějí, odvahou a pomocí. A krásnem a dobrem v lidech.

Jsme na začátku….A přesto již tak daleko.

radekwwwxc

Kalendář PÁLÍ!

Hned první den naší spolupráce začal tak vznikat velmi silný kalendář PÁLÍ! 

Do kalendáře svou obrovskou sílu a nádherné umění, vkládají také takové kapely jako jsou Tři sestry, Kabát, SPS, Visací zámek, Krucipüsk, Dymytry, Škwor, Projekt Parabelum, The Scoffers, Motorband, RV-4, ..Tito mistři hudby a lidé s velkým srdcem, se budou fotit s hlavními postavami kalendáře a to s popálenými dětmi. S našími malými-velkými bojovníky.

Fotografie budou ukazovat odvahu, naději, pomoc. Rozhodně nebudou budit lítost.

Budou ukazovat, že my lidé, máme srdce. Že je naší přirozeností děti ochraňovat. Pomáhat. Že děti s jakýmkoliv postižením, nebereme jako škvarky, ohořelé mumie a zrůdy. Ale zcela normálně.

A že zdravý člověk se nemusí bát toho, že když bude případně zraněn, postižen, bude mu chybět kus těla, že bude z komunity lidí „vyloučen“ a že zůstane osamocen.

Cíl kalendáře

Rozšíření prevence do tisíců domácností. Do rodin s dětmi. K desetitisícům dětem.
Rozšíření prevence PÁLÍ! , do stovek škol, k desetitisícům dětem, po celé ČR.
95% těchto strašných a devastujících úrazů lze předejít.

Veškerý zisk z tohoto kalendáře bude použit

Na preventivní multimediální program PÁLÍ“ do stovek škol po celé ČR
Ozdravný pobyt pro děti, které „darovaly“ své příběhy do preventivního programu a nafotily fotografie do preventivního kalendáře. 

Radek „Teope“ Drbohlav

Výherce několika cen časopisu FotoVideo. Jeho jméno se nachází stále mezi nejlepšími fotografy. Jeho fotografie jsou vystavovány na mnoha výstavách.

Kontakt, fotogalerie, aj: http://www.radekdrbohlav.com/

radekwwwz

radekwwwf

krucinové

radekwwwd

radekwwwa

Radku vítej! Je nám obrovskou ctí. Jsi naší obrovskou posilou. DĚKUJEME. 

Podtitulková scéna. A jak vznikají božské fotografie? Takto :) Historky z natáčení.


 

Fotograf Radek Teope Drbohlav