Doc. PhDr. Karel Balcar, CSc. a Avalone

Zveřejněno: 10.dubna 2018

Začala se psát další kapitola činnosti Avalone. Ke spolupráci s Avalone a hlavně ku pomoci dětem a mladým lidem po popáleninovém traumatu a jejich blízkých se přidal, nejenom v oblasti psychologické, psychoterapeutické, ale i lidské, člověk s ohromnými zkušenostmi a znalostmi. Pan Doc. PhDr. Karel Balcar, CSc.   http://pali.avalone.cz/spoluprace

A díky tomu se také ke spolupráci přidala paní Mgr. Lucie Vacková, Ph.D. a Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET"

"Po překonání úrazu popálením je dalším úkolem - stejně závažným - zabránit tzv. sociální smrti. Nedílnou součástí tohoto principu je i psychologická podpora nejen popáleného pacienta, ale i jeho rodinných příslušníků a dalších blízkých." prof. MUDr. Radana Königová, CSc.

Pan docent se tohoto velmi těžkého úkolu zhostil takto: 

"Můj syn po popáleninovém úrazu ve svých 5-ti letech po celé následující 4 roky trpěl nočními děsy, úzkostí. Ve škole se přidala šikana ze strany spolužáků. Přidali se pocity méněcennosti, strach z dětí, ze školy. Bolesti bříška, zvracení, ve škole záchvaty paniky. Řešili jsme to ve škole, v pedagogicko-psychologické poradně,  ale zlepšení žádné. Dospělo to do bodu, kdy se můj syn ve svých 9-ti letech zcela psychicky zhroutil. Tu noc proplakal. Brečel poprvé po čtyřech letech, poprvé po návratu z nemocnice. Tam brečel bolestí fyzickou - z popálení.  Nyní bolestí psychickou.... Bylo to strašné. V tu noc jsem sebrala odvahu a napsala mail panu docentovi Balcarovi. Kterého jsem v té době znala jako spoluautora knihy Psychoterapie dětí a jako pana profesora z PVŠPS. Pan docent odepsal hned druhý den. 

Od té chvíle má mého syna ve své psychoterapeutické péči. 

Od té chvíle je můj syn stále více sebevědomější, klidnější. Umí čím dále vyjadřovat své názory, nestydí se za ně, umí reagovat zcela v klidu na urážky. Nebojí se. Získal zpět svou hrdost a sebeúctu. Radost, Sílu. A již zase chodí do školy s úsměvem, někdy i se zpěvem a do postele večer s humorem." - I.Nikitinská 

 

Děkujeme. 

A pomoc se šíří dál.....

meč

 


 

Doc. PhDr. Karel Balcar, CSc. a Avalone