Nadace ČEZ

Zveřejněno: 5.května 2023

Nadace ČEZ vznikla v roce 2002 jako jedna z prvních firemních nadací v České republice. Pomáhá již 20 let.  Každoročně podporuje řadu projektů, které reagují na aktuální potřeby společnosti. Podpořila celkem 15 320 projektů po celé ČR. 
Jsme hrdi a je nám velkou ctí, že mezi podporované projekty patří i naše projekty PÁLÍ. Projekty chránící děti před těžkými popáleninovými úrazy a zachraňující děti umírající na leukémii hledáním vhodných dárců kostní dřeně. 

Nadace ČEZ nám pomáhá od našich začátků. Podpořila tyto naše projekty: 
2020 - PÁLÍ! nás boj hasičů - chráníme je rouškami a 3D štíty.
2021 - PÁLÍ! 2021- NA ŽIVOTĚ DĚTÍ ZÁLEŽÍ. Preventivní nástěnný kalendář proti popáleninovým úrazům. 
2022 - PÁLÍ! 2023 - preventivní nástěnné kalendáře - chrání děti před popáleninovými úrazy a hledá dárce kostní dřeně. 
nadace-cez-logo

CÍLE kalendářů PÁLÍ! to i HRADY CZ 2023 a PÁLÍ! to i PEKELNÝ OSTROV 2023
- OCHRANA DĚTÍ PŘED DEVASTUJÍCÍMI POPÁLENINOVÝMI ÚRAZY
- ZÁCHRANA DĚTÍ UMÍRAJÍCÍCH NA LEUKÉMII
byly díky velké pomoci Nadace ČEZ dosaženy.

Ochranu dětí před popáleninovými úrazy prevencí a výzvu k darování kostní dřeně jsme rozšířili mezi statisíce lidí. Ochránili jsme tak několik dětí od devastujících popáleninových úrazů a zachránili několik dětí umírajících na leukémii.

Každý rok v ČR utrpí úraz popálením takového rozsahu, že je nutný zásah lékaře, přes 100 000 lidí. 
Z toho 40 000 dětí. Děti, které tento úraz přežijí, mají často dlouhodobé následky. Jizvy na těle i na duši.
Popálení a opaření jsou třetím nejčastějším smrtelným úrazem dětí.
ČR – stejně jako Portugalsko, Polsko, Jižní Korea, Mexiko – patří mezi státy s nejvyšší mortalitou dětí v důsledku úrazů. Prevence popáleninových úrazů v ČR je na úrovni rozvojových zemí.
95% popáleninových úrazů můžeme zabránit. 

Díky nadačnímu příspěvku Nadace ČE se nám podařilo společně dostat ochranu dětí před popáleninovými úrazy prevencí mezi desetitisíce dětí a jejich rodiče.

Každý rok je v ČR diagnostikováno přes 1 000 případů chorob krvetvorby. Z toho přibližně u 80 dětí. 
Pro mnohé z nich je jedinou záchranou a nadějí na život transplantace kostní dřeně. 
Transplantace kostní dřeně má vysokou úspěšnost, u dětí až 90%. Dárců kostní dřeně je však málo. 
Pro každého čtvrtého pacienta se bohužel vhodný dárce nenajde a pacient umírá. 

Díky nadačnímu příspěvku Nadace ČEZ se nám podařilo společně dostat výzvu k záchraně dětí umírajících na leukémii darováním kostní dřeně mezi statisíce lidí. A získat nové dárce kostní dřeně. Zachránit několik životů dětí i dospělých.

Tištěné kalendáře PÁLÍ! 2024 jsme rozdali do mateřských, základních i středních škol po celé ČR. Dále do nemocnic, ordinací, transplantačních center, dětských domovů, organizací a domácností.

On-line kalendáře PÁLÍ! 2024 a tím prevenci popáleninových úrazů a výzvu k darování kostní dřeně, jsme rozšířili mezi další statisíce lidí přes sociální sítě. Pomocí slavných hudebníků, např. KABÁT, OLYMPIC, MIRAI, Tomáš KLUS, DIVOKEJ BILL, CHINASKI, MIG 21, POKÁČ, DYMYTRY, XINDL X, RYBIČKY 48, E!E, HARLEJ, DEBUSTROL, TRAUTENBERK TANZ METAL, VISACÍ ZÁMEK, UDG, KOMUNÁL, TRAKTOR, a dalších a jejich fanoušků

Velmi moc Vám za Vaši dlouhodobou podporu a pomoc DĚKUJEME. Vážíme si jí.

Na životech dětí ZÁLEŽÍ.
aaa shradytit
9pojpgokabat

99jpgpotitul
9pojpgpprevence


Více o kalendářích PÁLÍ! http://pali.avalone.cz/rockovy-kalendar-pali

nadace-cez-logo

25. 5. 2020 - Máme tu čest být jednou ze 650 organizací, které podpořila Nadace ČEZ při boji s koronavirem. 

Rychlá pomoc od Nadace ČEZ na boj s COVID-19: během dvou týdnů podpořila přes 650 projektů za více než 30 milionů korun. 

O pomoc jsme poprosili 6.4. 2020. Do několika hodin byla naše žádost o grant schválena a bylo nám darováno 50.000,-Kč. A tak jsme mohli naši pomoc pro bojovníky v první linii rozšířit od lékářů a personálu všech českých klinik popáleninové medicíny, mezi další hrdiny. Mezi hasiče hasičSkých záchranných sborů a sboru dobrovolných hasičů. 

Z daru jsem zakoupili šicí stroj, materiály na výrobu ochranných hasičských roušek, nanofiltry vyvinuté vědci Technické univerzity Liberec a materiál na výrobu ochranných 3D štítů.

Díky daru Nadace ČEZ a s její spoluprací jsme darovali celkem: 

1.025 ochranných roušek (300 roušek hasičských mužských, 70 dámských a 140 dětských – SDH dětské oddíly a děti profesionálních hasičů, 200 dětských: školy-prvňáčci a druháčci ZŠ, 100 dětských: dětské a azylové domovy, 100 roušek dětských + 500 nanofiltrů - dětem po popáleninovém úrazu a jejich blízkým, senioři 55 roušek + 100 nanofiltrů, 60 roušek + 300 nanofiltrů - nemocní a ohrožení lidé)

100 ochranných 3D štítů

4.200 nanofiltrů  – vyvinutých na Technické univerzitě v Liberci. Odpovídající účinosti respirátorů FFP3

Více: http://pali.avalone.cz/news/210/50/D%C4%9Bkujeme-Nadaci-%C4%8CEZ--P%C3%81L%C3%8D-je-to-s-n%C3%A1mi.

Za dar velmi děkujeme a je nám velkou ctí s Nadací ČEZ spolupracovat. 

"Nadace ČEZ vznikla v roce 2002 jako jedna z prvních firemních nadací v České republice. Každoročně podporujeme řadu projektů, které reagují na aktuální potřeby společnosti. Oranžové schody pomáhají integrovat žáky a studenty se zdravotním handicapem, Oranžová hřiště dávají dětem i dospělým bezpečný prostor pro sport a hry, Oranžové učebny podporují výuku technických předmětů na základních a středních školách, Podpora regionů dává příležitost rozvoji komunitního života. Oranžové kolo zapojuje do pomoci potřebným veřejnost, osvětlené Oranžové přechody zvyšují bezpečnost chodců a Stromy přinášejí do měst a obcí novou zeleň." - Nadace ČEZ, http://www.nadacecez.cz/cs/uvod.html

haswa

hasiči e www

haswc

haswd

hasiči aaa

nadace-cez-logo

S velkou úctou DĚKUJEME. 


 

Nadace ČEZ