Na palubě vojenského speciálu CASA C-295M

Zveřejněno: 8.září 2021

BOJOVNÍCI BOJOVNÍKŮM. 

Vojáci a piloti 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou, vojáci Velitelství teritoria, vojáci Armády ČR. DĚKUJEME! 

Vznesli jste nás do oblak. Do zlatavého třpytu slunce. V tak silném letounu. Děti a lidi bojující s následky popáleninových úrazů a s rakovinou, s lekukémií, s chemoterapií... Je to boj těžký. Plný slz, samoty a bolesti. Vy jste nám ukázali, že v tom nejsme sami. Že jsme pro Vás hrdiny. Že Vám na nás záleží. Vám, tak silným bojovníkům.
Nejsme v tom sami.

Vojáci 22.základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou připravili pro 60 dětí z AVALONE let vojenským speciálem Casa C-295M. Pro děti bojící s rakovinou a s následky popáleninových úrazů. V letadle se sešli děti z různých koutů ČR. Ze všech onkologických a popáleninových klinik. 

Nastupujete do obrovského vojenského speciálu, ohromeni, že ho tu vojáci přistavili jen pro vás. Nastupujete do letadla vchodem pro vojáky. S dětmi, které bojují s rakovinou, s leukémií, s chemoterapií, s následky popáleninových úrazů. S dětmi, které znají ohromnou bolest. Kterou si ani nedovedeme představit. Nastupují tiše, s pokorou, naprosto klidné. Doprovázejí je totiž opravdoví vojáci.

Letadlo se rozjíždí. Děti jsou překvapené, udivené. Letadlo nabírá rychlost. Je to ohromující. Avšak najednou ostře zatáčí a v ten moment pochopíte, že teprve najíždíte na startovací ranvej. Motory nabírají na ohromné síle a letadlo se rozjíždí pro vás dosud nepoznanou rychlostí. Nastává obrovské ticho. Rychlost je větší a větší. Zatajíte dech. Po pár sekundách – jste nad zemí! Letíte!!! Všichni v letadle propukáme v jásot, děti křičí radostí, ruce letí nad hlavy. Tleskají, jásají, křičí. Propukne obrovská radost, euforie, nadšení. Děti zapoměly na všechny své bolesti a trápení. Pak se opájí letem ve zlatavém světle slunce, v modři, nad bělostnými oblaky. V nádherném klidu, s překrásnou krajinou pod sebou.

Po přistání z letadla vycházejí děti štastné, rozradostněné, jásající, křičící, hrdé. S rukami nad hlavou. Čekající rodiče slzí dojetím. Vidí z letadla vycházet děti na první pohled zcela zdravé, šťastné. Vidí vycházet HRDINY. Vidí VÍTĚZE.

Děkuji vojákům, že tak těžce nemocným dětem umožnili tento pocit zažít. Uvědomit si, že jsou hrdinové. Pro které stojí za to přistavit vojenský speciál a vznést je do oblak. Dětem to dá neskutečnou sílu a podporu do jejich dalších těžkých a bolestivých bojů.

Obrovskou radost, nadšení a štěstí se podařilo objektivem fotoaparátu zvěčnit Marušce Pospíšilové. Více fotek: https://pos3-14silova.rajce.idnes.cz/Nebe_nema_bariery_4.9.2021/

wneber

wnebea

wnebef

wnebexx

wnebeg

wneben

wnebeh

wnebei

wnebek

wnebej

wnebes

wnebexa

wnebeb

wnebec

wnebel

wnebem

wnebexc

wnebeo

wnebep

wnebez

wnebeu

wnebev

wnebew

wnebed

wnebex

Moc pro nás tento den znamená. DĚKUJEME!

Podtitulková scéna: V květnu 2021 jsem podpořili svým během Charitativní běh válečných veteránů. Běh, který pořádala 22. vrtulníková základna Náměšť nad Oslavou. Bok po boku vojáků z Velitelství teritoria jsme uběhli neuvěřitelných 2.316 km. Za odměnu vojáci pak z lesů, luk a polí vynesli do oblak naše popálené a nemocné děti - bojovníky AVALONE. (Více:  http://pali.avalone.cz/news/260/50/Ob%C4%9Bhli-jsem-celou-%C4%8Ceskou-republiku )

wnebebeh

nebe xe

Je to velký příběh pomoci, přátelství a dobra v lidech. Ukazuje nemocným dětem a jejich rodičům, že v bolesti a boji nejsou sami. Že jsou tu i v dnešní společnosti lidé, kteří mají srdce. 

Vojáci DĚKUJEME! 

Text: Iv. Nikitinská, foto: Marie Pospíšilová - AVALONE

Slovy 22. letecké vrtulníkové základny:

Letošní ročník akce Nebe nemá bariéry pro lidi s handicapem, která se koná ve spolupráci s Krajem Vysočina, byl zcela mimořádný.

Vojáky české armády přijeli na vrtulníkovou základnu do Náměště podpořit malí velcí bojovníci ze spolku AVALONE. Jde o děti, které léčí tělo i duši po těžkých popáleninových úrazech, děti bojující s rakovinou či s jiným handicapem. Na základnu přijela také skupina malých onkologických pacientů spolu s Nadačním fondem Krtek, který naši příslušníci již několik let podporují. „ Avaloňáci“ v květnu podpořili svým během spolu s vojáky z Velitelství teritoria Tábor celoarmádní charitativní projekt Běh pro válečné veterány na podporu Vojenského fondu solidarity. Zdolali neuvěřitelných 2316 km. RESPEKT! Za odměnu se mohli proletět vojenským letounem CASA C-295M"

 


 

Na palubě vojenského speciálu CASA C-295M