AVALONE na festivalu Prague Harley Days

Zveřejněno: 11.září 2021

S velkou radostí jsme přijali pozvání paní brigádní generálky Armáda České republiky Mgr. Lenky Šmerdové na festival Prague Harley Days Svou prezenční akci zde měla i AČR, která zde prezentovala ukázku současné i historické techniky.

Hned při vstupu do areálu nás s úsměvem přivítala paní generálka Lenka Šmerdová. Ta nás provedla celou vojenskou prohlídkou, při čemž vše postupně vysvětlila. Osobně se nám věnovali i vojáci AČR, kteří nám dali možnost namrknout i do vnitřních prostor vojenské techniky. Této nabídky samozřejmě využily nejenom děti. Měli jsme i možnost si osahat i vojenské zbraně.

V rámci akce bylo na místě prezentováno i Komunitní centrum pro válečné veterány Praha, kde jsme si vyrobili vlčí máky a symbolicky je s pomocí paní generálky připnuli na pietní místo.

Celý program doprovázela silná autentická výstava ,,… S VĚDOMÍM RIZIKA - příběhy českých vojáků ze zahraničních operací v letech 1990-2020".
Fotografie jsou doplněny o osobní vzpomínky a citace z rozhovorů 12 vojáků, kteří vás tak zavedou do života válečných veteránů.

„Lidé si příběhy vypravují, naslouchají jim a od pradávna se z nich učí. Zrcadlí se v nich prožitek jedince a individuální zkušenost. Jde-li o vypravování vojáků, kteří byli nasazeni ve válečných konfliktech, napříč mezi svědadíly, hodnota vzpomínek v sobě nese hluboké poselství.“ - Vojenský historický ústav Praha

Paní brigádní generálko, vojáci, děkujeme za pozvání, za Vaši trpělivost a Váš čas. Je nám ctí. - Avalone

wHDa

wHDj

wHDd

wHDc

wHDt

wHDu

wHDw

wHDb

wHDe

wHDf

wHDg

whdi

wHDk

wHDl

wHDm

wHDn

wHDo

wHDp

wHDs

Text: Marie Pospíšilová, Iv Tara Nikitinská, foto: Marie Pospíšilová, více: https://pos3-14silova.rajce.idnes.cz/Navsteva_ACR_na_Prague_Harley_Days_5.9.2021/

 

 

 


 

AVALONE na festivalu Prague Harley Days