Nebojíš se že zemřeš, tobě už to bude úplně jedno…Bojíš se, že nemůžeš pomoci. Že vedle tebe umírají lidé.

Zveřejněno: 1.března 2023

Aktualizace 1.3. 2023

MISE K ŽIVOTU.

Umírají nám kamarádi u Bachmutu. Mladí lidé, kteří ještě před rokem byli dětmi a slovo válka znali jen z dějepisu ve škole. Mladí lidé, kluci i dívky, kteří se chtějí radovat, milovat a žít.
Přesto musí do války. Nemají na výběr. Možná se pokusit utéct do cizí země a žít jako uprchlík.
Neutekli. Brání půdu a zemi svou, svých rodičů. A umírají. Ve strašném válečném „mlýně na maso“. V dnešních dnech, ve 21. století.
Nová ukrajinská legislativa přísněji trestá dezertéry a obecně ty, kteří porušují armádní předpisy. Petici proti nové úpravě podepsalo přes 25 tisíc Ukrajinců. Protestují také ochránci lidských práv. Krom bojů na frontě Ukrajinou otřásají v posledních týdnech také korupční skandály. A mladí lidé dál umírají.  

U Bachmutu probíhají nyní nejtěžší boje. Bojuje i naše kamarádka Anya. Vojenská psycholožka. Její nejbližší přátelé, mladí kluci, jsou již pohřbeni. Tisíce jiných však stále žijí a bojují v tak těžkých podmínkách, které si nedovedeme ani ve snu představit.
Anya Bachmut Anya 31.1. 2023

Od března 2022 jim po kapkách pomáháme. Nyní jsme dostali obrovský dar. Neprůstřelné vesty. A nosítka pro raněné. Které zachrání několik mladých životů. Dar od pana Martina Sihelského a party dobrovolníků projektu Sláva Ukrajině!, který je již téměr rok velmi aktivní v cílené pomoci UA. Velmi moc děkujeme a věříme, že svým darem zachrání několik mladých životů. A že se všem tak krásné a silné skutky tisíckrát vrátí. Poprosila jsem Anyu o pár slov. 

 "Každý, kdo zažil válku a viděl ji na své vlastní oči, řekne, že se bojí. No...nebojíš se válčit. Nebojíš se střílet. Nebojíš se, že budeš zraněný...Protože v tu chvíli – ano, bude to bolet – budeš myslet na úplně jiné věci. Nebojíš se že zemřeš, tobě už to bude úplně jedno…

„Bojíš se, že nemůžeš pomoct. Že vedle tebe umírají lidé a ty nic nemůžeš udělat. Kamarádi, civilisti a nejhorší když děti a ženy. Známí, které si před pár dny potkal a oni už vedle tebe jsou mrtví a ty jim nemůžeš pomoci.

Bojíš se dívat se do očí mamce zabitého syna. Protože taťka vždy bude mlčet. Ano, dá si panáka a neřekne nikdy jak ho to bolí...Žena za nějakou dobu najde novou lásku. Ale mamka do konce života bude neustále vzpomínat. Dívat se do očí člověku, který viděl válku, je jako koukat do studny. Hluboké, studené, pořád jenom tma a nikdy nevíš, co se děje uvnitř.

Bojíš se toho, že umírají lidé mladší než ty. Osmnáctiletí chlapi, kteří měli čelit životu vpředu, nestihli vytvořit svět. A polovina z nich se poprvé dostala dál jak za své město a bylo to poslední, co udělali. Děcka, která nešla studovat a šla bránit svou zem, aby jejich rodina měla šanci žít dál. Oni ještě nestihli udělat nic špatného za co by byl „důvod" je zabít. Jediný důvod je jenom to, že se narodili na Ukrajině." - Anya

Na války doplácejí nevinní a umírají v ní. Viníci bohatnou. Je třeba to šílené zabíjení co nejdříve ukončit.

Neřešíme politiku, politiky, mocenské špinavé hry. POMÁHÁME.

DĚKUJEME za finanční dar na cestu f. DEVIDENT - https://devident.cz/


NA ŽIVOTECH ZÁLEŽÍ. www.avalone.cz

Anya Užhorod a Předání na UA. 
Anya Bachmut Naše dary chrání mladé lidi u Bachmutu. 
Neprustřelné vesty a

Anya nosítka a

 Odkaz na naši dosavadní pomoc:

Anya je dívka z Ukrajiny. Na první pohled velmi křehká, slabá. Skutečnost je jiná.

Anya vystudovala vojenskou psychologii. Sloužila v ukrajinské armádě. Mohla ze své země odejít a získat status uprchlíka. Neodešla. Zůstala. Brání svou zemi, svou rodinu, své přátele, ženy, děti, nevinné obyvatele Ukrajiny. A pomáhá jim. Ví, že může kdykoliv zemřít. V posledních třech měsících viděla spoustu svých kamarádů zabitých. Viděla hodně hrobů mladých chlapců. Často to byli kluci ještě mladší než ona. Skoro děti. Děti, které milovaly život, lásku, cestování, hudbu, přátele. Nyní jsou mrtví.

webanya smrti Foto: Anya, hromadný hrob mladých lidí zabitých na Ukrajině ve válce v roce 2022.

Březen 2022 - humanitární pomoc předaná Anye ve Lvově, 2 auta plná pomoci. Odvoz maminek s dětmi z válečné oblasti. Více zde: http://pali.avalone.cz/news/295/50/To-nen%C3%AD-dobr%C3%BD.-Sir%C3%A9ny-ohla%C5%A1ovaly-poplach-a-my-jeli-d%C3%A1l dále: http://pali.avalone.cz/news/296/50/Pomoc-d%C4%9Btem-i-dosp%C4%9Bl%C3%BDm-ve-v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%A9-oblasti

Anya akcewww vsichni Alexandr, Anya, M. Dvořák, J. Staňo, F.Hurtík, M. Staňo - Lvov, březen 2022

Duben 2022: Předaný dron DJI Mavic 3 se dvěma integrovanými kamerami Anye v Užhorodu. Spolu s další humanitární pomocí. Dron v hodnotě 75.000,-Kč darovala firma DronPro, https://dronpro.cz/, které velmi moc děkujeme. 

"Dron DJI Mavic 3 má na těle integrované 2 kamery – jednu klasickou s rozlišením až 5,1 K a druhou telekameru pro až 28násobné přiblížení na objekt, který nás z ptačí perspektivy zaujal. Ve vzduchu na jedno nabití vydrží až 46 minut a umí sám detekovat překážky ve všech směrech, čímž kryje záda pilotovi, který dron ovládá. Jde tak o mocného parťáka a aktuálně nejvyspělejší spotřebitelský dron od DJI, který ale zvládne s přehledem i profesionální mise." - PhDr. Anna Sálová, https://dronpro.cz/

dron d Předání ve firmě DronPro. Zleva: Iv. Nikitinská, F. Hurtík, zástupkyně firmy DronPro

Anya dron a Předání dronu Anye v Užhorodě. Zleva: F. Hurtík, Anya, J. Staňo

Anya dron b Dron v akci, Lugansko. Více: http://pali.avalone.cz/news/297/50/N%C3%A1%C5%A1-dron-chr%C3%A1n%C3%AD-nevinn%C3%A9-obyvatele-Ukrajiny, dále: http://pali.avalone.cz/news/300/50/Nechceme-aby-lid%C3%A9-um%C3%ADrali-ve-v%C3%A1lce

Duben 2022:
Předání infračervené kamery Seek Thermal CompactPRO CQ-AAAX přímo Anye. Tento vzácný dar věnovala firma CZC.cz -  https://www.czc.cz/. Infračervenou kameru si přijela převzít osobně sama Anya. Kamera již chrání civilisty spolu s "naším" dronem v Lugansku.

"Neváhali jsme ani chvilku. Tato pomoc nám dává smysl," byla jedna z prvních vět zástupce f. CZC.cz, při mé prosbě o pomoc formou darování infračervené kamery. 

webanya a  Anya přebírá infračervenou kameru v CZC.cz

Předání další infračervené kamery Seek Thermal CompactPRO CQ-AAAX. Tuto kameru Anye věnoval pan Jakub Hicks.
O den později se Anya vrátila na Ukrajinu, předat naše dary a dále bojovat a pomáhat. Do drsné reality, která se bohužel odehrává v dnešních dnech, nedaleko nás. 

webanya d

Fotogalerie:
Anya v době míru: 

Anya a

webanya g

webanya f

webanya c

webanya e

webanya x

Anyawebskanzen Skanzen Vysoký Chlumec

Anya wwwOdesa Anya u Oděsy. V dnešních dnech je Oděsa pod raketovým útokem. 

Další fotografie jsou z reálného "ne -života" v dnešní Ukrajině. Jsou vhodné pouze pro lidi od 18ti let. Na většině fotografií jsou mrtví chlapci a mrtvé dívky ve věku 18 let. Váhala jsem chvíli, zda tyto fotografie zveřejnit. Avšak zavírat oči před zlem, se nesmí. Je lepší tyto fotografie pár sekund vidět a tím si uvědomit šílené a obrovské nebezpečí, zrůdnost a nesmyslnost jakékoliv války. Zvláště války, která zuří tak blízko nás. Je nutné jakkoliv pomoci, jakkoliv se pokusit válku zastavit.
Ještě jednou a stále děkuji všem, kdo pomohli, pomáhají a pomohou nevinným lidem. 

webanya smrtf Chladírenský vagon

webanya smrt g

webanya smrte

webanya smrtb

Anya telegram xz Znásilněná, umučená dívka, jejíž zohavené tělo bylo nalezeno v osvobozeném městě v Kyjevské oblasti. 

webanya smrtk

webanya smrtj

webanya smrta

webanya smrtc

webanya smrtg

webanya smrtl

webanya smrth

webanya smrt j

webanya smrtm

 „Jsme lidé, kteří normálně žili, cestovali, milovali se a mysleli na budoucnost". - Alexandr Petrov, Kyjev

 Anyo, opatruj se, ochraňuj se. Těšíme se na Tvou další návštěvu u nás. 

 webanya b libin

"Chtějí lidé válku? Zeptejte se mlčky, nad šíří orné půdy a polí.  U bříz a topolů.  Zeptejte se vojáků,  kteří pod těmi břízami leží." - Anya

Text: Iv: Nikitinská, Anya. Foto: Anya, Avalone

 Moc nám pomohou jakékoliv starší či nové vysílačky, dalekohledy, termovize, drony, telefony, tablety, obvazy, náplasti, dezinfekce, léky na bolest. Či dar na nákup: transparentní účet AVALONE:  2901779401 / 2010. Informace kdykoliv na tel.: 702960090 - Iv. Nikitinská 

 

 


 

Nebojíš se že zemřeš, tobě už to bude úplně jedno…Bojíš se, že nemůžeš pomoci. Že vedle tebe umírají lidé.