HRAJE SE O ČAS. Hledáme dárce dřeně

Zveřejněno: 13.srpna 2022

"Dárce se stále nenašel. Snad dobrých lidí ještě přibude. Jediná cesta za uzdravením mého syna je transplantace kostní dřeně. Moc Vás prosíme, pomozte nám dárce najít. Hraje se o čas." - Kristýna, maminka Šimonka

Šimonek bojuje o svůj život. I když je mu pouhých šest let, svádí těžký boj s aplastickou anémií. Zachránit ho může pouze transplantace kostní dřeně. Prozatím však není vhodný dárce. A tak hledáme.

Šimonek s maminkou Kristýnou letos v květnu 2022, týden před stanovením diagnózy aplastická  anémie. 

Simonek a maminka we

Aplastická anémie je vzácný stav onemocnění, při kterém kostní dřeň nevytváří dostatečný počet nových krevních buněk. To způsobuje únavu, dušnost, zrychlený srdeční tep, nexplainované modřiny, krvácení z nosu, bolest hlavy a horečku. 

Šimonek s maminkou v dnešních dnech. 
Simonek a maminka v nemo. nove

Šimonek Káňa pochází z Babic na Uherskohradišťsku, v květnu 2022 onemocněl aplastickou anémií. Porazit ji může jen pomocí transplantace kostní dřeně. Vhodného dárce zatím lékaři neobjevili v registrech u nás ani ve světě. Vhodný není ani nikdo z rodiny. 

Poprosili jsme o pomoc organizátory velkých hudebních festivalů a hudebníky. Vyslyšeli nás a díky tomu od června 2022 jezdíme každý víkend na festivaly po celé ČR s naším stánkem AVALONE a hledáme hrdiny - potencionální dárce. Kteří se přímo na festivalu mohou zapsat do našeho partnerského stánku registru dárců. 

Registrace nebolí, trvá pouze 8 minut Vašeho času. Dá však NADĚJI NA ŽIVOT Šimonkovi a všem dalším dětem i dospělým, kteří bojují s leukémií, umírají a s nadějí čekají na svého zachránce. 

Do září nás najdete každý víkend kulturním putovním festivalu HRADY CZ https://www.hradycz.cz/. Na hradech Točník, Švihov, Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Bezděz.
Zaregistrovat se můžete také na jakémkoli transfuzním oddělení nemocnic v celém Česku. Dále přímo v dvou českých registrech dárců dřeně buď v Praze v Českém registru dárců krvetvorných buněk IKEM: https://www.darujzivot.cz/, kde registrují do 41 let - prosím volejte přímo do dárcovského centra, tel. +420 702 287 341, +420 606 816 772, v čase 7.00-14.00. 
Nebo v ČNRDD v Plzni, kde registrují do 36 let: https://www.kostnidren.cz/

Dále v registračních centrech po celé ČR, - Dárcovská a náběrová a centra - Český národní registr dárců dřeně | Kostnidren.cz - a dokonce i on-line do Českého registru dárců IKEM - www.darujzivot.cz/pro-darce/prihlaska-do-registru

DĚKUJEME za obrovskou pomoc festivalům HRADY CZ a Pekelný ostrov, Nadaci pro transplantaci kostní dřeně a všem hudebníků, kteří s námi šíří naši prosbu. Velké poděkování patří hudebníkům Visací zámek, Kabát, Debustrol, Tomáš Klus, E!E, UDG a dalším. Ke dni 20.8. 2022 se nám společnými silami podařilo získat 371 potencionálních dárců. Tím zachránit tři lidské životy a štěstí tří rodin. Statisticky každý 120 registrovaný dárce zachrání dítě, či dospělého umírajícího na leukémii. 

Aktualizace: Ke dni 3.9. 2022 se nám podařilo získat přes 700 potencionálních dárců. Tím zachránit 6 lidských životů a štěstí mnoha rodin. 

Simonek wd visaci
Simonek stanek b web
Simonek wg Pixa
Simonek a maminka wc
Simonek wc stanek
Simonek a maminka wa
Simonek we udg
simonek stanek c w

Festival HRADY CZ 2022
Simonek wf Tomáš Klus
Simonek a maminka wd
simonek kabat veb
Kabát ZivotNejenProMatejeATonika w
Simonek a maminka we

Ještě jednou a stále, děkujeme za jakoukoliv pomoc. Hraje se o ČAS.
AVALONE - Iv. Nikitinská, Kristýna Káňová - maminka Šimonka a Šimonek. 

Na životech dětí záleží. 

 

Text: Iv. Nikitinská, Kristýna Káňová, foto: Avalone, Tomáš Šnírer - HRADY CZ, Sabina Běhávková - fotky Šimonka 

Doplněno 9. 10. 22023
Šimonek se dočkal svého dárce. V prosinci 2022 nastoupil na Kliniku dětské hematologie a onkologie v Motole, na transplantaci kostní dřeně. 
Šimonek statečně, všemi svými silami, bojoval až do úplného konce svého života na Zemi...

 


 

HRAJE SE O ČAS. Hledáme dárce dřeně