Zachránili jsme 6 lidských životů.

Zveřejněno: 14.listopadu 2022

Zachránili jsme 6 lidských životů dětí i dospělých bojujících s leukémií a seznámili 130 000 lidí s ochranou dětí před těžkými úrazy popálením.

Jak? Spojením síly a dobra mnoha lidí. V pomoci. Spojením AVALONE a organizátorů festivalu Hrady CZ, hudebníků Tomáš Klus, Visací zámek, Xindl X, Pokáč, Divokej Bill, Chinaski, Mirai, Realita, UDG, MIG 21, Trautenberk Tanz Metal a Rybičky 48, organizací zapisující zájemce do registru dárců kostní dřeně – Nábor hrdinů, (2021/22) 450ml naděje (2022) a Alma Mater (2021) a našich partnerských org., které naši misi podpořily - Nadace pro transplantace kostní dřeně, Rozběháme Česko, Westmusic s.r.o.. S-B Sedlčany a Martinu Tauberovi. 
Speciální poděkování patří punkové kapele Visací zámek, která naši prosbu k zápisu do registru dárců šířila nejen na svých sociálních sítích, ale i přímo z publika. 

V srpnu 2021 jsme se vydali na spanilou letní jízdu s letním putovním festivalem Hrady CZ, s naším stánkem AVALONE. Na 8 českých a moravských hradů. V roce 2022 jsme pokračovali celé léto, každý víkend, od 30. 6. 2022 do 3. 9. 2022. Celkem 10 víkendů jsem strávili na festivalu Hrady CZ - na hradech Točník, Kunětická hora, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Bouzov,  Hradec nad Moravicí (2x, rok 2021 a 2022)  a Bezděz (2x, rok 2021 a 2022)

Festival založil pan Viktor Souček. Člověk který dokázal z jednoho malého undergroundového koncertu vybudovat obrovský, oblíbený, putovní festival HRADY CZ, který letos oslavil krásných 17 let. Člověk, který dokázal „z ničeho" dostat špičky české a slovenské hudební scény na společná pódia festivalu.
Festival je také zaměřen na zviditelnění krásných historických památek a rozvoj turistického ruchu po celé ČR. 

Přes 130.000 návštěvníků jsme tak seznámili s naším  preventivním programem PÁLÍ, který obsahuje boj proti těžkým popáleninovým úrazům u dětí, hledání dárců kostní dřeně pro děti umírající na leukémii a pomoc dětem těžce nemocným a popáleným. A protože 95% popáleninových úrazů lze předejít, tak statistiky jsme hodně dětí ochránili před těžkým úrazem popálením, obrovské bolesti a devastujících doživotních následků. 

Také jsme s dětmi AVALONE, hudebníky a fotografem Tomášem Šnírerem nafotili nový kalendář PÁLÍ! to i Hrady CZ 2023, kterým bojujeme proti těžkým popáleninovým úrazům,  vyzýváme lidi k zápisu do registru dárců kostní dřeně a který bude naši pomoc šířit dál. 

A co je nejvíc?  Podařilo se nám získat do registrů dárců kostní dřeně 736 hrdinů. Hrdinů, kteří se zapsali do registru dárců kostní dřeně a jsou připraveni darovat svou kostní dřeň dítěti či dospělému, umírajícímu na leukémii či další zhoubné onemocnění krvetvorby. Kdekoliv na světě. Registry dárců jsou totiž celosvětově propojeny.

Protože statistiky platí, že každý 120 zaregistrovaný člověk se shoduje s nemocným, (má shodu v HLA znacích, což jsou genetické znaky na povrchu bílých krvinek), stane se skutečným dárcem a zachrání mu život, můžeme směle říci, že jsme během léta zachránili 6 lidských životů a štěstí mnoha rodin. Společnými silami s organizátory festivalů, hudebníky, Nadací pro transplantaci kostní dřeně,  org. Rozběháme Česko a firmami Westmusic s.r.o a S-B Sedlčany. 

V současné době je nedostatek dárců kostní dřeně. Pro každého čtvrtého pacienta se bohužel vhodný dárce nenajde a umírá. Proto je třeba stále navyšovat počet potencionálních dárců. Hledáme dárce kostní dřeně na veřejných akcích a také on-line formou. Články a výzvami na sociálních sítích. Náš článek s prosbou o darování kostní dřeně pro Šimonka má v současné chvíli na fb půl milionu oslovených lidí, přes 27.000 dalších sdílení a hlavně – desítky nových zaregistrovaných dárců. 

I v AVALONE sdružujeme děti s leukémií a jejich rodiče. Například Šimonka. Šimonek je šestiletý chlapec, který od května bojuje s aplastickou leukémií. Zachránit ho může transplantace kostní dřeně. Proto jsme celé léto hledali a hledáme i nadále, dárce právě pro Šimonka. 
"Dárce se stále nenašel. Snad dobrých lidí ještě přibude. Jediná cesta za uzdravením mého syna je transplantace kostní dřeně. Moc Vás prosíme, pomozte nám dárce najít. Hraje se o čas." - Kristýna, maminka Šimonka 
Více o Šimonkovi: http://pali.avalone.cz/news/315/50/HRAJE-SE-O-%C4%8CAS.-Hled%C3%A1me-d%C3%A1rce-d%C5%99en%C4%9B-pro-%C5%A0imonka

Byla to nádherná letní záchranná mise, při které jsme poznali starobylé kulturní památky, české a moravské hrady, spoustu nových přátel, najezdili několika auty 14.039 km, 19 nocí prospali ve stanech a hlavně - zachránili 6 lidských životů lidí bojujících s leukémií a několik dětí ochránili před těžkými popáleninovými úrazy. 

 Velmi si cením důvěry, pomoci a spolupráce, kterou nám dali hlavní organizátoři festivalu Hrady CZ. Dobro, touha a síla děti ochránit a zachránit v lidech je.

DĚKUJI VŠEM, kteří nám jakkoliv pomohli. Jedině ve spojení je síla. NA ŽIVOTECH DĚTÍ ZÁLEŽÍ.

Tomáš Klus 
wPALI TO I HRADY Tomáš KLUS

Visací zámek 
wPALI TO I HRADY VISACI

Divokej Bill
wPALI TO I HRADY DB
Pokáč
wPALI TO I HRADY POKAC Bb
Chinaski 
wPALI TO I HRADY CHINASKI

Xindl X
wPALI TO I HRADY XINDL X
Trautenberk Tanz Metal
wPALI TO I HRADY TRAUTENBERK
Mirai
wPALI TO I HRADY MIRAI
Realita
wPALI TO I HRADY REALITA
UDG
wPALI TO I HRADY UDG
Rybičky 48
wPALI TO I HRADY RYBICKY bb
MIG 21
wPALI TO I HRADY MIG 21

Simonek plakát web novy

hrady visaci stanek w

hrady w odzi

PÁLÍ! nás to taky.
Jsme AVALONE - spolek těžce popálených a nemocných dětí, rodičů a přátel. 
Bojujeme proti popáleninovým úrazům u dětí.
Hledáme dárce kostní dřeně pro děti umírající na leukemii.
Pomáháme dětem.
Protože nás jejich bolest PÁLÍ!

Děkujeme, že Vás to PÁLÍ s námi. Ve spojení je síla. NA ŽIVOTECH DĚTÍ ZÁLEŽÍ. 


Text: Iv. Nikitinská, AVALONE, foto:Tomáš Šnírer



Počet zaregistrovaných lidí to Českého národního registru dárců kostní dřeně na akcích pořádaných festivalem Hrady CZ a AVALONE

15.-18.7. 2022, festival Hrady cz  - Točník - 47 zaregistrovaných lidí - ve spolupráci s org. Nábor hrdinů (stěr slin) 

22.-24.7. 2022, festival Hrady CZ - Kunětická hora - 53 zaregistrovaných - ve spolupráci s org. Nábor hrdinů (stěr slin) 

29.-31.7. 2022, festival Hrady CZ - Švihov - 9 zaregistrovaných - ve spolupráci s Českým nár. registrem dárců kostní dřeně (stěr slin) 

5.-7. 8. 2022, festival Hrady CZ - Rožmberk nad Vltavou, 11 zaregistrovaných - ve spolupráci s ČNRDD (stěr slin) 

12.-14.8. 2022, festival Hrady CZ - Veveří -  84 zaregistrovaných - ve spolupráci s org. Nábor hrdinů (stěr slin) 

19.-21. 8. 2022, festival Hrady CZ - Hradec nad Moravicí, 51 zaregistrovaných - ve spolupráci s org. 450 ml naděje (stěr slin) 

26.-28.7. 2022, festival Hrady CZ - Bouzov, 150 zaregistrovaných - ve spolupráci s org. 450 ml naděje (stěr slin)
                                                           + 53 zaregistrovaných AVALONE (Info, zápis a předání kontaktů na registr dárců kostní dřeně) 

2.-4. 9. 2022, festival Hrady CZ - Bezděz, 153 zaregistrovaných AVALONE (Info, zápis a předání kontaktů na registr dárců kostní dřeně) 

20.-23.8.  2021, festival Hrady CZ- Hradec nad Moravicí, 40 zaregistrovaných - ve spolupráci s org. Alma Mater (stěr slin) 

27.-29. 8. 2021, festival Hrady CZ - Bezděz, 85 zaregistrovaných - ve spolupráci s orb. Nábor hrdinů (stěr slin) 

Celkem 736 lidí zaregistrovaných díky spolupráci festivalu Hrady CZ, AVALONE, hudebníků, org. Nadace pro transplantaci kostní dřeně - https://nadace.kostnidren.cz/

a org. Nábor hrdinů, Alma mater a ČNRDD. 

 

 

 

 

 


 

Zachránili jsme 6 lidských životů.