WOMEN FOR WOMEN Obědy pro děti

Zveřejněno: 29.srpna 2018

SPOLUPRÁCE WOMEN FOR WOMEN, o.p.s., charitativním projektem Ivany a Pavla Tykačových a AVALONE. 

Velmi děkujeme organizaci WOMEN FOR WOMEN,za bleskové vyřízení naší prosby o pomoc s úhradou školních obědů pro 7 našich bojovníků. Díky této organizaci a jejím dárcům bude mít dalších 7 dětí zajištěny teplé obědy na celý školní rok 2018-2019. 

Organizace WOMEN FOR WOMEN, vytvořila charitativní projekt Obědy pro děti a již od roku 2013 bojuje o to, aby i děti z rodin, kterým nezbývají finance na uhrazení obědů ve školní jídelně, měly zajištěno jedno teplé jídlo denně. Aby mohly do školní jídelny na obědy chodit se svými spolužáky. Aby kvůli tíživé finanční situaci svých rodičů nebyly z dětského kolektivu vylučovány. 

Tento tíživý sociální faktor se týká hrozivého počtu 100.000 dětí. Sto tisíc dětí v Česku si nemůže dovolit platit za oběd ve školní 
jídelně. Organizaci WOMEN FOR WOMEN se od roku 2013 do roku 2018 podařilo zajistit teplé jídlo po celý školní rok 17.842 dětem! 
Ve školním roce 2017/2018 zajistili obědy pro 6.912 dětí. Zapojilo se 876 škol nebo školních jídelen. Vydaná částka činila téměř 28 milionů korun! 

Cílem projektu je pomoci dětem, které se ocitly v situaci, kdy si jejich rodiče nemohou dovolit zaplatit jim obědy ve školních jídelnách. Dětem, pro které mohou být obědy ve školní jídelně mnohdy jediným pravidelným teplým jídlem, ač se rodiče snaží tuto situaci řešit. 
Projekt je celorepublikový, jsou stanovena kritéria pro výběr potřebných dětí a partnerem projektu je vždy přímo základní škola dítěte.Peníze na obědy jdou přímo školní jídelně. Je tak zajištěno, že tato pomoc nemůže být a není zneužitelná. Cítí-li rodič, že jeho dítěti je třeba pomoci, musí oslovit školu, kterou jeho dítě navštěvuje. . A ta již vše potřebné zařídí.

"Každoročně pomáháme stále vyššímu počtu dětí po celé České republice. Naše pocity jsou však rozporuplné. Je velmi smutné, kolika dětí se tento problém týká a děsivé, jak moc je taková nucená absence školního oběda ovlivňuje." říká B. Nejedlá z organizace WOMEN FOR WOMEN. 

Stravování ve školních jídelnách zajišťuje dětem pravidelnou, vyváženou a teplou stravu. Ale nejde jen o stravování. Ukázalo se, že, pokud dítě nechodí na obědy do školní jídelny z finančních důvodů, bývá vyčleněno z kolektivu svých spolužáků a trpí tím nejen fyzicky, ale i psychicky. Dokonce se ukázalo, že při zapojení dítěte do projektu dochází nejen k jeho znovuzačlenění do kolektivu, ale i k celkovému zlepšení jeho školní docházky i prospěchu. 

S vizí a cíli projektu Obědy pro děti se plně ztotožňujeme a moc mu fandíme. Organizaci WOMEN FOR WOMEN za něj i za navázanou spolupráci velmi a s hlubokou úctou děkujeme. 

AVALONE

http://www.women-for-women.cz/

 


 

WOMEN FOR WOMEN Obědy pro děti