Projekt Parabelum

Podporu kampani o nebezpečí popáleninových úrazů "PÁLÍ! nás to taky" vyjádřila také kapela Projekt Parabelum.

Jejich postapo image je ve vztahu k naší kampani hodně příznačná. Vyjadřuje pocity, které mají popálené děti, když se na ně lidé "dívají" a v těch pohledech se odráží nevysvětlitelné opovržení a odtažitost pro ty hrozivé popáleninové jizvy, co mají na těle. Jako by snad ty jizvy byly nakažlivé... Dospělí vysílají pohledy. Zdravé děti zlá slova, posměšky a nadávky.

Málokdo si uvědomí, že pod těmi jizvami se skrývá člověk, který prošel utrpením, jaké si vůbec nedokážeme představit. Hrdina, který to všechno vydržel a vybojoval si svůj život. Bojovník, který každý den zápasí nejen s fyzickými následky popálení a souvisejícími psychickými traumaty, ale často a především také se sociálním vyloučením, pramenícím z toho, jak vypadá.

Děkujeme proto kapele Projekt Parabelum, že se k nám přidali s touhle skvělou fotkou, na které nezakrývají svou image, ale vstupují do kampaně takoví, jací jsou. Podivní, na pohled nahánějící hrůzu, ale uvnitř s obrovským srdcem a touhou šířit pomoc a dobro.

...a taky s krásným vzkazem pro všechny popálené bojovníky: "Nikdy to nepokládej, protože za každou zatáčkou přijde zase rovina!"

projektparabelum


 

Projekt Parabelum