Dezert of the Day

Ke kampani "PÁLÍ! nás to taky" se přidali další skvělí muzikanti, pražská punková kapela Dezert of the Day.

Zpěvák a kytarista Lukáš Kratochvíl, který má sám z dětství zkušenost s dlouhodobým pobytem v nemocnici, nám k fotce připsal i tuto svou úvahu:

"Dlouhá léta jsem se potýkal se zmatením; zmatením sebe samého, jestli někam někdy budu opravdu patřit a jestli vůbec v tuto chvíli patřím anebo jsem jen ztracená schránka mezi hromady těl bez duše. Trvalo mi opravdu dlouho než jsem si sám, a díky pomoci svých blízkých, na otázku dokázal odpovědět. Občas se stává v běžném životě, že každý zakopne o kámen zmatení, ale takový kámen se stává oblázkem, který lze odkopnout do říčky svědomí, kde se sice nahromadí, ale nikdy nemůže přeplnit - stále bude možné ho dohledat, ale nebude nám překážet dál v našem poslání.
A jaká je tedy odpověď? Slovem, každá bytost si najde, ač časem, a i svou trpělivostí, uspokojení sama sebe jako živoucí bytosti, která má i své hranice.
Ač jsme občas kvůli svému hendikepu odkázáni k občasným omezením nějakých aktivit - ať je to od sportů po skákání šipek do bazénu, pořád máme svá vlastní poslání a koníčky. Slovem, individualita je to nejkrásnější na naší planetě - každý z nás dokáže to, co druhý může sice, laicky řečeno; okopírovat, ale stále každý má svůj úděl a svou originalitu.
Takže jednoduše nejde o to jestli je člověk popálený nebo má jiný způsob postižení - každý je ten prvotřídní kousek krásy.
Každá bytost na téhle planetě.. možná jinde v hloubce vesmíru - má svoje 'poslání'. Naším jediným cílem je žít a zemřít s pocitem naplnění zkušenostmi."

Takže jednoduše, nejde o to, jestli je člověk popálený, nebo má jiný způsob postižení - každý je ten prvotřídní kousek krásy...

Dezert-750


 

Dezert of the Day