Jan Huňat, HZS OL

ÚRAZ POPÁLENÍM

UDEŘÍ nečekaně, během setiny sekundy. Po níž je vše zcela jinak a nic nelze vrátit. 

UDEŘÍ  na kohokoliv z nás. Na děti, dospělé. Nevynechá ani lidi, kteří o ohni a jeho následcích ví mnohem více, než-li druzí. Kteří proti ohni bojují a zachraňují před úrazy popálením druhé lidi. 

Vstupme do příběhu hasiče, příslušníka Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, z hasičské stanice Lipník nad Bečvou. Stážisty u zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. Tatínka tří malých dětí. 

"Úraz popálením se mi stal v prosinci 2015. Doma. Zasypala mě rožhavená komínová roura. Přijali mě na úrazovou ambulanci nemocnice a se slovy „to zvládneme“ mě odmítli odeslat na kliniku popálenin. Věřil jsem jim. Do půl roku jsem přestal hýbat prsty. Začal kolotoč neúspěšných transplantací. Neurolýz v předloktí na plastické chirurgii. Ruka mi začala doslova hnít zaživa. K tomu přišlo masivní napadení streptokokem.

Záchrana přišla z Kliniky popálenin v Ostravě, která se mě ujala. A doslova mi ruku zachránila od amputace.

S pokorou musím přiznat, že mou práci profesionálního hasiče budu moct vykonávat jen díky týmu skvělých lidí z této kliniky!!!

Napsal jsem jim mé velké poděkování.

 
Poděkování personálu popaleninové a rekonstrukční chirurgie FN OSTRAVA pod vedením paní přednostky
MUDr. Zdenky Němečkové Crkvenjaš, MBA

Tak snad už se mi ten pobyt ve FN Ostrava!!! chýlí pomalu, ale jiste ke konci.
Dvě operace zamnou a úžasný personál POPÁLENINOVÉ A REKONSTRUKČNÍ CHIRY vykonává skvělou a náročnou práci na VÝBORNOU.
Jen vděčnost za profesionálně odvedenou práci a osobní přístup myslím bude málo!!!!
Strašně moc si vážím vaši práce a jmenovitě bych nechtěl ukřivdit žádné ze sestřiček z lůžkové části “C” Děvčata jste úžasné a je mi potěšením zde být Vašim pacientem.
Obrovské díky a nezměrný obdiv patří mému ošetrujicimu lékaři.
MUDr. Ladislav PETRÁŠ je opravdova kapacita svého oboru. Klid a jistota ve vykonávané práci mě morálně a psychicky stavěla zpět ze země na nohy. S pokorou musím přiznat, že mou práci profesionálního hasiče budu moct vykonavat jen díky tomuto týmu skvělých lidí!!!!
Pane primaři, patří Vám mé nezměrné díky a sklánim se před Vašim profesionálním přístupem a umem!!! Z celého srdce Vám moc Děkuji!!!!!
V neposlední řadě patří díky celému personálu a doktorům tohoto skvělého a profesionálního centra!!!! DĚKUJI!!!
Budu velice rád, když se tyto mě řádky díků dostanou do těch nejpovolanějsich rukou včetně personálu popaleninove kliniky a lůžkové části “C”

DĚKUJU VŠEM!!!

Jan Huňat

Jan Hunat a www

Jan Hunat před operací www

Jan Huňat integra www

A tento bojovník se hned po doléčení vrhl do dalšího boje s ohněm, přírodními živly a zachraňování. S o to větší silou a přesvědčením. 

Jan Hunat d www

Jan Hunat c www

Jan Hunat b www

Jan Hunat e

A k tomu všemu se stal po úrazu hrdým otcem svého narozeného synka, který přibyl k jeho dvěma malým princeznám. 

A aby toho nebylo všeho málo, pustil se do boje proti popáleninovým úrazům s námi. Připojil svou pomoc, své síly, své odborné znalosti, zkušenosti, své velké srdce. Šíří prevenci do nádherných moravských krajů, velmi posílil s posiluje naši společnou kampaň "PÁLÍ" nás to taky, organizuje akce pro děti po popáleninovém úrazu...Je obr posilou AVALONE. A velkou posilou v boji proti úrazům popálením. A to vše i při své profesi, kde přímo zachraňuje při úrazech popálením. 

Je nám to velikou ctí. 

hasiči e www

DĚKUJEME! 

 


 

Jan Huňat, HZS OL