Člověk, který i když má tolik moc svých náročných povinností, dokáže vyslyšet prosbu o pomoc a okamžitě jednat. A obrovsky pomoci.

Ing. Pavel Švagr, CSc.

Předseda Správy státních hmotných rezerv ČR.

Ekonom, dopravní expert.

V letech 2000 až 2007 ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.

V letech 1998 až 2002 a opět od roku 2010 zastupitel města Sedlčany, člen ČSSD.


Pavel Švagr vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde poté působil jako odborný asistent. V roce 1989 úspěšně obhájil disertační práci a získal titul CSc.

V letech 1990 až 2000 působil na Katedře drobného podnikání a Katedře managementu VŠE v Praze. Zároveň v letech 1998 až 2000 pracoval jako poradce ministra pro místní rozvoj ČR. V roce 2000 stál u zrodu Státního fondu dopravní infrastruktury a do roku 2007 byl jeho ředitelem. V červenci 2008 se stal náměstkem generálního ředitele pro ekonomiku na Správě železniční dopravní cesty. V říjnu téhož roku nastoupil na České dráhy jako poradce ekonomického náměstka. Představenstvo ČD ho poté v květnu 2009 jmenovalo do funkce náměstka generálního ředitele pro personální záležitosti. V této funkci působil až do srpna 2013. Krátce také působil jako člen představenstva ČD.

Dne 12. února 2014 byl jmenován Vládou ČR do funkce předsedy Správy státních hmotných rezerv ČR.


"..Život není spravedlivý. Často selžete. Ale pokud přijmete nějaká rizika, vystoupíte z davu, když jsou časy nejtěžší, ...a nikdy se nevzdáte - změníte svět. A to co tady dnes začíná, povede ke změně světa k lepšímu."- William McRaven


Pan Ing. Pavel Švagr, CSc. svět mění. 

pavelsvagrfoto
S velkou úctou DĚKUJEME. 


 

Ing. Pavel Švagr, CSc.