Běh pro válečné veterány spolu s vojáky VeTer

Zveřejněno: 7.května 2021

Dětští bojovníci AVALONE mají tu čest se po boku opravdických vojáků z Velitelství teritoria zúčastnit celoarmádního charitativního běhu na podporu válečných veteránů a Vojenského fondu solidarity, s názvem

BĚH PRO VÁLEČNÉ VETERÁNY OKOLO REPUBLIKY.

Hlavním cílem akce je připomínat vojenské tradice a válečné veterány jako nositele těchto tradic a morálních hodnot, které se staly pevným základem pro budování svobodné a demokratické České republiky.

Tyto morální hodnoty zahrnují pět základních vlastností:
Odpovědnost a smysl pro povinnost, nezištnost a obětavost, loajalitu, odvahu a jako nejvyšší vojenskou hodnotu čest. Plně s nimi souzníme.

 Běh, do kterého jsou zapojeny více než dvě desítky útvarů a zařízení resortu obrany, bude odstartován symbolicky v 8.05 hodin 8. května 2021 - v den, kdy si připomínáme 76. výročí ukončení druhé světové války, a potrvá až do 25. května.

Průběh Běhu pro válečné veterány v AVALONE:

8. 5. 2021 - Symbolický start on-line, každý v místě svého bydliště. A uběhnutí prvních kilometrů.
8.- 25.5. 2021 – Běh dětí on-line a jejich blízkých a přátel
15.5. 2021 - Finální běh dětí za doprovodu vojáků z Velitelství teritoria v Táboře. V překrásné přírodě. Předání diplomů, dárků.

Cíl běhu u Památníků T.G. Masaryka, který připomíná prezidentovu návštěvu. Z tohoto místa dne 3.–4. září 1922, T.G. Masaryk přihlížel závěru prvního velkého vojenského cvičení čsl. armády.

 "Vážím si Vaši práce a o to více, že si najdete čas a chuť bojovat s námi. Děkuju z celého srdce." - vzkazuje Kristýnka, bojovnice AVALONE, vojákům z Velitelství teritoria. 

VeTer Tabor-Avalone-final

Běh pro válečné veterány, rok 2020. Zdroj: Armáda ČR

Běh pro válečné veterány

Krajina našeho běhu. 

Běh f www

Cíl: Památník T.G. Masaryka, nad Libíní, obec Sedlčany. Z tohoto místa v r. 1922, T.G. Masaryk přihlížel závěru prvního velkého vojenského cvičení čsl. armády.

SDH Libíň - pamětní deska T.G.Masaryka

TĚŠÍME SE! Děkujeme všem, kteří se k nám přidají. 

Více o BĚHU PRO VÁLEČNÉ VETERÁNY: https://www.acr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/vojaci-znovu-pobezi-kolem-republiky--chteji-pomoct-veteranum-a-kolegum-v-nouzi-227415/

 logo Běh pro válečné veterány

 

 

 


 

Běh pro válečné veterány spolu s vojáky VeTer