Křest Toníka - jednoho z největších bojovníků

Zveřejněno: 6.prosince 2021

„Měl jsem tu čest stát se kmotrem největšího bojovníka, kterého znám." - Antonín Weinrich, kmotr a strejda Toníka, rotný VP, dříve výsadkář 4. brigády rychlého nasazení AČR

wkrestc
Velmi silný a krásný křest, křest hrdiny Toníka, proběhl dne 18. 9. 2021 ve vojenském kostele sv. Jana Nepomuckého, který se nachází na hradčanské farnosti. Křest se uskutečnil díky pomoci paní brigádní generálky AČR Mgr. Lenky Šmerdové.

"Jsem moc ráda, že jsem mohla pomoci  splnit rodině Toníka  jejich přání a nesmírně si vážím toho, že jsem mohla být spolu s nimi přítomna křtu tohoto malého hrdiny. Tuto Toníčkovu vyjímečnou slavnostní chvíli jsme spolu s maminkou, tatínkem, babičkou a kmotrem mohli prožít díky hlavnímu kaplanovi Jarouškovi, jehož slova, zpěv a modlitby ve vojenském kostele zněla přímo nadpozemsky." - brigádní generálka AČR, Mgr. Lenka Šmerdová

Toník je velký bojovník a hrdina AVALONE. Ve svých 8mi letech, má za sebou 7 let urputného boje s rakovinou, transplantaci kostní dřeně a chemoterapii. Nyní nemá pro Toníka současná medicína žádnou léčbu. K tomu Toník v těchto dnech navíc bojuje se silným šedým zákalem. Slepne následkem chemoterapií. Všichni však doufáme a věříme, že se vhodná léčba najde.

Kmotrem Toníka se stal jeho vlastní strejda Tonda. Pan rotný AČR Antonín Weinrich.
„Pracoval jsem pět let u 4. brigády rychlého nasazení jako výsadkář a 10 let pracuji u vojenské policie."
Antonín nejen že zasvětil svůj život ochraně naší země a nás, nejen že bojuje s těžkým onemocněním své tříleté dcerky, nejen že pomáhá Toníkovi a stal se jeho kmotrem, ale pomáhá i dalším těžce nemocným dětem.

„Dva roky zpět jsem udělal kvůli Toníčkovi sbírku peněz u Vojenské policie a nakoupili jsme za ně hračky. Od hlavního kaplana jsem sehnal mince s archandělem Michalem a chodili jsme s kolegou po dětské onkologii. Dětem jsme rozdávali hračky a rodičům a babičkám tyto mince, jako duchovní podporu. Navíc mám také vážně nemocnou tříletou dceru, tak tu bolest těch rodičů cítím i já."

Ve vojenském kostele proběhl na 1. pohled nenápadný, malý, rodinný křest. Za účasti nejbližší rodiny a přátel. Ve skutečnosti to byl obrovský den pro jednoho z největších hrdinů světa.
Den, který krom všeho jiného dobrého a krásného ukázal, že armáda má „srdce".

„Já jako maminka Toníčka, která není věřící, musím řict, že atmosféra a celý kostel ve mě vyvolal nádherný pocit. Samotný akt křtu byl nepopsatelný. Krásná slova a nádherný zpěv pana hlavního kaplana AČR, plukovníka Jaroslava Knichala, nelze ani popsat. Byla jsem tak moc dojatá a měla v očich slzy. A vím, že jsem nebyla jediná. A Toník? Tonik byl nadšený! On sám se každý večer před spaním modlí. Děkujeme všem zúčastněným, v čele s paní generálkou Lenkou Šmerdovou a plukovnikem Jaroslavem Knichalem za tuto krásnou možnost tak slavnostního křtu."- Šárka, maminka Toníčka

Toníku, přeji Ti za sebe a za celé AVALONE dlouhý, šťastný život, ve zdraví, štěstí a lásce a splnění všech Tvých krásných přání. Je mi velkou ctí a radostí, že si mě, paní generálku a Marušku na svůj křest pozval a mohly jsme u Tvého velkého slavného dne být s Tebou.

Děkuji paní brigádní generálce Mgr. L. Šmerdové a hlavnímu kaplanovi AČR, panu plukovníkovi gšt. Jaroslavu Knichalovi, za uspořádání tak silného a krásného křtu.

Iv. Nikitinská - AVALONE
foto: M. Pospíšilová: https://pos3-14silova.rajce.idnes.cz/Tonik_krtiny_18.9.2021/?

wkresta

wkrestd

wkreste

wkrestf

wkrestg

wkrestk

wkrestx

wkresti

wkrestb

wkrests

wkresth

wkrestj

wkrestlwkrestn

wkresto

 


 

Křest Toníka - jednoho z největších bojovníků