Zachránili jsme 6 lidských životů.

Zveřejněno: 10.září 2022

Dne 30. června 2022 jsme se vydali na spanilou letní jízdu po letních festivalech, českých a moravských hradech s naším stánkem AVALONE a 9 víkendů jsem strávili na festivalech Pekelný ostrov a Hrady CZ - na hradech Točník, Kunětická hora, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Bezděz. Program festivalů je postaven na vystoupení špiček české a slovenské hudební scény. 

Přes 100.000 návštěvníků jsme seznámili s naším  preventivním programem PÁLÍ, který obsahuje boj proti těžkým popáleninovým úrazům u dětí, hledání dárců kostní dřeně pro děti umírající na leukémii a pomoc dětem těžce nemocným a popáleným.

Také jsme s dětmi AVALONE a hudebníky nafotili nový kalendář PÁLÍ! 2023, kterým bojujeme proti těžkým popáleninovým úrazům a vyzýváme lidi k zápisu do registru dárců kostní dřeně. 

A co je nejvíc? Podařilo se nám cosi naprosto skvělého. Podařilo se nám získat do registrů dárců kostní dřeně 739 hrdinů. Hrdinů, kteří se zapsali do registru dárců kostní dřeně a jsou připraveni darovat svou kostní dřeň dítěti či dospělému, umírajícímu na leukémii či další zhoubné onemocnění krvetvorby. Kdekoliv na světě. Registry dárců jsou totiž celosvětově propojeny.
Podařilo se nám dárce získat proto, že se spojili v pomoci mnoho lidí, různých oborů. Společnými silami. Společnými silami AVALONE, organizátorů festivalů Hrady CZ a Pekelný ostrov, pořadatelů, hudebníků, dobrovolníků z org. Nábor hrdinů, 450 ml naděje a Alma mater. 

Protože statistiky platí, že každý 120 zaregistrovaný člověk se shoduje s nemocným, (má shodu v HLA znacích, což jsou genetické znaky na povrchu bílých krvinek), stane se skutečným dárcem a zachrání mu život, můžeme směle říci, že jsme během léta zachránili 6 lidských životů a štěstí mnoha rodin. Společnými silami s organizátory festivalů, hudebníky, registry dárců, Nadací pro transplantaci kostní dřeně a se sedlčanskou firmou S-B Sedlčany.

V současné době je nedostatek dárců kostní dřeně. Pro každého čtvrtého pacienta se bohužel vhodný dárce nenajde a umírá. Proto je třeba stále navyšovat počet potencionálních dárců. Hledáme dárce kostní dřeně na veřejných akcích a také on-line formou. Články a výzvami na sociálních sítích. Náš článek s prosbou o darování kostní dřeně pro Šimonka má v současné chvíli na fb půl milionu oslovených lidí, přes 26.000 dalších sdílení a hlavně – desítky nových zaregistrovaných dárců. Spolupracujeme s oběma českými registry dárců a to s Českým registrem dárců krvetvorných buněk a s Českým národním registrem dárců kostní dřeně.

I v AVALONE sdružujeme děti s leukémií a jejich rodiče. Například Šimonka. Šimonek je šestiletý chlapec, který od května bojuje s aplastickou leukémií. Zachránit ho může transplantace kostní dřeně. Proto jsme celé léto hledali a hledáme i nadále, dárce právě pro Šimonka. "Dárce se stále nenašel. Snad dobrých lidí ještě přibude. Jediná cesta za uzdravením mého syna je transplantace kostní dřeně. Moc Vás prosíme, pomozte nám dárce najít. Hraje se o čas." - Kristýna, maminka Šimonka

Více o Šimonkovi: http://pali.avalone.cz/news/315/50/HRAJE-SE-O-%C4%8CAS.-Hled%C3%A1me-d%C3%A1rce-d%C5%99en%C4%9B-pro-%C5%A0imonka

Byla to nádherná letní záchranná mise, při které jsme poznali starobylé kulturní památky, české a moravské hrady, spoustu nových přátel, najezdili několika auty 14.039 km, 19 nocí prospali ve stanech a hlavně - zachránili 6 lidských životů lidí bojujících s leukémií a několik dětí ochránili před těžkými popáleninovými úrazy. 

Velmi si cením důvěry, pomoci a spolupráce, kterou nám dali hlavní organizátoři festivalu Pekelný ostrov a Hrady CZ.

hrady bezdez WWW visací zámek a
Simonek wd visaci

Simonek plakát WWW Avalone

NA ŽIVOTECH DĚTÍ ZÁLEŽÍ. 

Text: Iv. Nikitinská 

 


 

Zachránili jsme 6 lidských životů.