KABÁT - AVALONE výzva k záchraně dětí

Zveřejněno: 10.listopadu 2022

KABÁT jsou borci, živoucí hudební legenda existující od roku 1983, na jejíž koncert přijde najednou i 75.000 lidí. Kapela, jejíž písně znají a prozpěvují si lidé ve věku 1-120 let. Borci, kteří i když jsou slavní a uznávaní, udělají si před největším koncertem roku čas, sestoupí z hvězdného pódia, s dětmi AVALONE a jejich rodiči se pozdraví a vyfotí. Proto, aby jim udělali radost. Proto, aby jim ukázali, že i hvězdám na jejich životech záleží. Proto, aby spolu s nimi vyslali do světa NEJSILNĚJŠÍ VÝZVU SVĚTA. 

02 kabátw finale

„Jmenuji se Kateřina. Jsem maminka tříleté Nikolky. Nikolka si užívala svůj „obyčejný“ dětský život, ale ten se změnil osudného dne 1. 7. 2021, kdy jí paní doktorka při tříleté prohlídce nabrala krev, protože se jí po tělíčku tvořilo velké množství hematomů. Ještě ten den jsme odjeli do nemocnice na oddělení dětské hematoonkologie – diagnóza: akutní lymfoblastická leukémie. Nikolka potřebovala transplantaci kostní dřeně, dosud však nebyl nalezen vhodný dárce, nebyl čas čekat. A tak nám v tuto chvíli nezbývá nic jiného než žít S NADĚJÍ, že ji zabrala intenzivní léčba, kterou má za sebou. Velké díky patří rodině a všem skvělým lidem, kteří nás podporují a dodávají nám neuvěřitelné množství energie.
Prosím, zapište se do registru dárců dřeně, nikdy nevíte, kdy dáte šanci na život někomu, pro koho je to jediná možnost zůstat mezi námi, nebo kdy pomoc bude potřebovat někdo z vašich milovaných.
Třeba to budete zrovna vy, kdo zachrání moji Nikolku, Toníka, Anežku a další děti, kteří bojují s leukémií." - Káťa a Niki
02 wkabat c

02 kabatw děti final Na fotografii: Bojovníci AVALONE - děti bojující s leukémií a s těžkými popáleninovými úrazy: Filip, Toník, Vašík, Matyáš a jeho bráška Filip, Vašík, Nikolka a Odzer. 

„Toniček bojuje s rakovinou od ledna 2016. Od svých dvou let. Ve třech letech podstoupil transplantaci kostní dřeně. Přežil ji. Po třech měsících „mrcha“ napadla Toníka znova. Toníkovi je nyní osm let. S rakovinou bojujeme již popáté. Teď čekáme, jestli experimentální léčba zabrala. A hlavně, aby to Toníka tělíčko dalo. Prozatím nemá pro Toníka současná medicína žádnou jinou léčbu. K tomu Toník v těchto dnech navíc bojuje se silným šedým zákalem. Slepne následkem chemoterapií. Všichni však doufáme a věříme, že se vhodná léčba najde. Toníček je totiž obrovský bojovník a Spiderman." - Šárka, maminka Toníčka

Malé-obří bojovníky s leukémií doprovodili dva zakladatelé AVALONE. Chlapci po těžkém popáleninovém úrazu. 

Jmenuji se Filip. Bylo mi pět let, když jsem byl opařen. Na stole praskla skleněná konvice s 2 litry vařícího čaje. Strašně to bolelo, na třetině těla jsem měl obrovské puchýře, co vypadaly jako veliké bubliny. Moc jsem si přál omdlít, ale nešlo to. Přijeli záchranáři, přiletěl i vrtulník a já vzlétl do černočerné tmy. Narkózy, horečky, odběry, infekce, kapačky, léky. Rány zákeřně napadl stafylokok, zesílili jsme obranu a zahájili protiútok. Opařenou kůži mi museli odřezat, další operace – transplantace. ŹIJU. 

Jmenuji se Odzer. Narodil jsem se v indickém Himálaji 4200 m. n. m. Ve 4 letech jsem se z dětské nerozvážnosti polil leteckým benzínem. Stačila jedna sirka a já vzplál, celý můj život se změnil. Na 40% těla jsem utrpěl popáleniny 3. stupně a musel si projít několika plastickými operacemi. Za záchranou mého života stojí Gábi, má druhá mamka. Hned po mém úrazu se mě ujala a už 15 let se o mě stará.

Všichni jsme se tu sešli proto, abychom podpořili výzvu Niki a její maminky Káti. 

Prosím, zapište se do registru dárců dřeně, nikdy nevíte, kdy dáte šanci na život někomu, pro koho je to jediná možnost zůstat mezi námi, nebo kdy pomoc bude potřebovat někdo z vašich milovaných.
Třeba to budete zrovna vy, kdo zachrání moji Nikolku, Toníka, Anežku a další děti, kteří bojují s leukémií." - Káťa a Niki
Kabát výzva w nová
Každý rok je v ČR diagnostikováno přes 1 000 případů chorob krvetvorby. Z toho přibližně u 80 dětí. Každý den si v naší republice 4 lidé vyslechnou diagnózu akutní leukémie. Pro mnohé z nich je jedinou záchranou a nadějí na život transplantace kostní dřeně. Transplantace kostní dřeně má vysokou úspěšnost, u dětí až 90%. Dárců kostní dřeně je však málo. Pro každého čtvrtého pacienta se bohužel vhodný dárce nenajde a pacient umírá.

MĚNÍME TO. ZMĚNÍME TO. MUSÍME!
Staňme se dárci kostní dřeně. 10 minut času z našeho života zachrání život další. Jak? Kontaktujte nás. iv@avalone.cz
02 kabat obec
Vašík a Niki v nemocnici. 
Vašík Nikol Avengers

Vašík a Niki s KABÁT v 02 Areně
02w kabat i

Na životech dětí záleží. Pánové Milane Špalku, Oto Váňo, Tomáši Krulichu, Radku Hurčíku a Josefe Vojtku - DĚKUJEME. 

 

Text: Iv. Nikitinská, foto: Daniel Camera a AVALONE 

 



 

 

 


 

KABÁT -  AVALONE výzva k záchraně dětí