Petřík

"Zhroutil se nám svět. Náš vytoužený syn Petřík má v 9. měsících diagnózu akutní lymfoblastická leukémie. Budoucnost se nám rozplynula a dnes nevíme co bude druhý den. Jediná cesta k záchraně života Petříka je transplantace kostní dřeně. Není však vhodný dárce. Moc Vás prosíme, pomozte nám dárce najít.
Darujte Petříkovi život." - Petra, maminka Petříka 
Péťa wb
Petřík bojuje o svůj život. I když před několika dny oslavil teprve své 1. narozeniny. Diagnóza: Akutní lymfoblastická leukémie. Zachránit ho může pouze dárce kostní dřeně. Který však prozatím není. A tak hledáme.
Péťa wg

Akutní lymfoblastická leukémie je závažné onemocnění krvetvorby podmíněné nekontrolovaným dělením nezralých buněk označovaných jako lymfoblasty.
Obecné příznaky jako jsou únava, slabost, krvácivé projevy a chudokrevnost, bolesti v kostech a kloubech.

 „Petřík se narodil jako zdravý chlapeček vážil 4,120 a měřil 53 cm. Nikdy nebyl nemocný, všechno zvládal dobře. Až do 12. listopadu 2022, kdy při rýmě a kašli se mu začalo špatně dýchat a měl teploty. Zavolali jsme záchranku, ta nás odvezla na dětské oddělení v Mostě. Petříkovi odebrali krev a dali ho inhalovat jeho stav se lepšil. Avšak výsledky krve ukázaly problém. Informovali nás, že může jít o leukémii, ale že to může způsobit i viróza kterou Petřík prodělával.

Čekali jsme víkend na další test a v pondělí to přišlo - podezření na leukémii. V 11 hodin dopoledne nám to oznámili a v 13:00 byl naplánován převoz na Onkologickou kliniku v Motole. V Motole nás přijali na oddělení JIP, kde okamžitě začali s vyšetřováním. Následoval odběr kostní dřeně, lumbální punkce...
Péťa wf
Teď jsme ve fázi že čekáme na výsledky genetiky našich starších dětí, jestli budou vhodnými dárci. Avšak s pravděpodobnost je pouze 25%. Dál podstupujeme chemoterapie a čekáme. Budoucnost se nám rozplynula a dnes nevíme co bude druhý den." - Petra, maminka Petříka
Péťa wc
Vyzýváme všechny mladé lidi do věku 40 let, zaregistrujte se do registru dárců kostní dřeně. Dáte tak naději na život nejen Petříkovi, ale i dalším 20 prťatům v ČR které stejně jako Petřík čekají na svého záchrance. A také dalším dětem i dospělým, po celém světě. To proto, registry dárců jsou celosvětově propojeny.
Péťa wh
 Darujte kostní dřeň, ať Petřík a další děti, odjedou v životě co nejdál. Chtějí žít. 

"Prosím, zapište se do registru dárců dřeně, nikdy nevíte, kdy dáte šanci na život někomu, pro koho je to jediná možnost zůstat mezi námi, nebo kdy pomoc bude potřebovat někdo z vašich milovaných. Třeba to budete zrovna vy, kdo zachrání moji Nikolku, Petříka, Toníka, Anežku a další děti, které bojují s leukémií." - Káťa a Niki 

CHCEME ŽÍT - výzva dalších bojovníků AVALONE, dětí bojujících s leukémií a jejich rodičů - http://pali.avalone.cz/news/336/50/CHCEME-%C5%BD%C3%8DT.-V%C3%BDzva-d%C4%9Bt%C3%AD-bojuj%C3%ADc%C3%ADch-s-leuk%C3%A9mi%C3%AD

Napište nám na mail, či kdykoliv zavolejte. Poradíme Vám, jak se nejrychleji zaregistrovat do registru dárců kostní dřeně, v blízkosti Vašeho bydliště, či na veřejných akcích. 
iv@avalone.cz, tel. 702 960 090 

Kabát výzva w 23


 


 

Petřík