Běh pro válečné veterány - Šumava 2023

Zveřejněno: 14.května 2023

Dne 11. 5. 2023 jsme běželi již potřetí charitativní Běh pro válečné veterány. Bok po boku našich patronů a přátel. Vojáků AČR z Velitelství teritoriálních sil Tábor, Posádkového velitelství Praha, 22. základny vrtulníkového letectva Náměšt nad Oslavou, Vojenské policie, 13. dělostřeleckého pluku "Jaselský" a Krajského vojenského velitelství České Budějovice.

Kvilda wb

Kvilda wd

Kvilda wp

Kvilda wo

Kvilda wn

Kvilda wj

Kvilda ws

Kvilda wk

Kvilda wt

Kvilda wu

Kvilda waNikolku z Avalone , dívenku, která polovinu svého života bojovala s rakovinou, při Běhu pro válečné veterány, donesl do cíle zakladatel běhu, tzv. "Taťka běhu", nprap. Pája “Puja” Eigl. Czech JTAC a nový vrchní praporčík 22. základna vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou. Válečný veterán, účastník tří bojových zahraničních operací.

Kvilda wl

Kvilda wg

Kvilda w f

Kvilda wh

Kvilda wm

Jsme AVALONE. Spolek těžce nemocných a popálených dětí, jejich kamarádů, rodičů a přátel. Jsme bojovníci. 

Bojujeme proti těžkým popáleninovým úrazům u dětí. 
Hledáme dárce kostní dřeně pro děti umírající na leukémii. 
Pomáháme dětem nemocným, protože nás jejích bolest PÁLÍ. 
Chráníme děti zdravé, aby nezažily takovou bolest jako my. 
Někteří z nás již v dětském věku podlehli v boji s nejzákeřnější a nejnespravedlivějším boji s rakovinou. My co žijeme, bojujeme za ně. 

Je nám ctí, že našimi patrony a kamarády, bok po boku, jsou vojáci jedni z nejlepších. Vojáci se zkušenostmi z bojových misí, vojáci, kteří svůj život život zasvětil ochraně slabších - vojáci z Velitelství teritoriálních sil v Táboře. I proto společně běžíme již 3. ročních charitativního Běhu pro válečné veterány. Spolu s paní Terezou Stehlíkovou z Vojenského fondu solidarity,  s vojáky 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou, Posádkového velitelství Praha a dalšími čestnými hosty. 
Jsme hrdí, že právě oni dnes s námi odstartovali slavnostní START naší záchranné mise CHCEME ŽÍT. 

Mnozí naši bojovníci s námi běžet nemohou, protože svádí svůj nejtěžší boj na onkologických a popáleninových klinikách v Praze, Brně či v Plzni. Ví o nás, podáváme jim on-line informace, fandí nám a "běží s námi." Protože - jsme AVALONE. Jeden za všechny, všichni za jednoho. 

NA ŽIVOTECH DĚTÍ ZÁLEŽÍ. 

Text: Iv. Nikitinská 
Mise-CHCEME-ZIT-fb a

DĚKUJEME za stálou podporu a pomoc v našem boji hudebníkům DEBUSTROL, KABÁT, festivalům HRADY CZ, Pekelný ostrov, Mighty Sounds, firmám DOTIKO s.r.o a MONETA Money Bank. 

 


 

Běh pro válečné veterány - Šumava 2023