Není mi lhostejný osud nemocných dětí

Zveřejněno: 30.srpna 2023

BAREVNÝ BĚH je charitativní běh, který pro AVALONE po celé ČR uspořádala org. Rozběháme Česko. Pro Jihlavu a okolí paní Tereza Vázques. Běh byl nádherný, s obrovskou účastí dětí i dospělých.
S velkou úctou děkujeme paní Tereze za dokonalou organizaci a za její vzácný čas, který běhu i nám osobně věnovala.
Výtěžek ve výši 67 595 Kč putuje na pomoc dětem popáleným a těžce nemocným, na ochranu dětí zdravých naším preventivním programem PÁLÍ a na zápisy do registru dárců kostní dřeně.
WBarevný běh a
Běhu se účastnili lidé po celé ČR. Jeden z běhů byl také v Jihlavě. Na běh jsem přijela spolu s mým synem Filipem, jedním z bojovníků AVALONE, který bojuje s následky těžkého popáleninového úrazu.

Mezi hrdiny připravenými k běhu, jsem zahlédla známou tvář. Vrchního praporčíka 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou, nprap. Mgr. Pavla Eigla. Vojáka, který má za sebou 22 let ve službách AČR, několik bojových zahraničních misí, studium a kurzy v USA, Anglii, Německu a tříleté působení jako instruktor na americké vojenské škole.
Pavel Eigl uniforma
Člověka, který založil dnes již legendární charitativní Běh pro válečné veterány, vznesl děti AVALONE do oblak ve vojenském speciálu CASA a který neváhal za dětmi AVALONE přijet a běžet s nimi bok po boku běh pro válečné veterány.
Nyní Pavel přijel na BAREVNÝ BĚH do Jihlavy a svým během pomoci dětem AVALONE. Ve svém volném čase, skromně, neplánovaně, „inkognito“.
Byl však odhalen.
Dobré skutky se mají šířit. Protože jen světlo prorazí tmu. A tak jsem Pavla poprosila o rozhovor.

Pavle, proč si běžel Barevný běh pro popálené a nemocné děti ve svém volném čase?
Barevný běh mě zaujmul tím, na koho je zaměřena jeho výsledná podpora. Není mi lhostejný osud nemocných dětí, které si prochází svojí těžkou životní zkouškou. Ale není to jen o dětech, ale i o celých rodinách. Když jsem měl možnost vidět rodiče s dětmi, kteří společně překonávají ty nejzákeřnější nemoci, úrazy atd., rozhodl jsem se je alespoň symbolicky podpořit touto skvělou myšlenkou, která je zároveň osvětou pro širokou veřejnost. Navíc je to úžasná akce, kde se mísí radost, smích, dobrá a přátelská nálada všech, kteří se běhu účastní. Ta atmosféra je opravdu výjimečná!
WBarevný běh Jihlava f
Jak si se cítil po běhu?
V cíli běhu jsem se cítil naprosto parádně (a taky dost barevně - za to bych opravdu rád poděkoval všem, kdo se podíleli - ať už před startem, nebo během samotného běhu - na mém krásném zabarvení :-D. Bylo parádní vidět, jak se spolu lidi na trase baví, smějí se a užívají si samotný běh, na který v tu chvíli vlastně ani nemyslíte :)
Ale zpátky k cíli. Přibíháte a z dálky už slyšíte potlesk a vidíte úsměvy lidiček, kteří už jsou v cíli nebo jen dorazili, aby fandili a podpořili běžce. Co bylo opravdu parádní, byl výkon všech dětí, které běžely a byly opravdu úžasné!! Opravdu smekám klobouk.
A jak jsem se cítil večer? Pořád dost barevně :-D
Stejně jako teď- šťastný, že jsem tam mohl být a podpořit dobrou věc.
Díky organizačnímu týmu za jejich nelehký úkol, který skvěle zvládly.
WBarevný běh Plzeň b
Máš rád běh? Kolik km dokážeš uběhnout v kuse? Vím, že i desítky km.
Na otázku kolik dokážu uběhnout se těžko odpovídá. Běh mám rád, ale občas běh nemá rád mě..klasická výmluva  :-D. Ne, je to hlavně o náladě, kterou člověk má. Beru běh jako určitý způsob relaxace, čištění hlavy...Občas člověk trénuje na nějaké výkony, ale to už je něco jiného. Někdy se člověk koukne z okna a je tam počasí, že by psa nevyhnal a to je někdy to nej, kdy člověk může vyrazit. Běhání je o pobytu v přírodě, a ta je pokaždé jiná a běžec si má tu krásu najít :)
Vrátím se myšlenkou o pár měsíců zpátky, když jsem měl možnost běžet s dětmi Avalone na Kvildě. Počasí nebylo zrovna nejhezčí, ale byl to zážitek, na který člověk nikdy nezapomene. Bylo to naprosto úžasné a děkuji Velitelství teritoriálních sil, za skvělou organizaci a přípravu. Díky Honzo!!!
Kvilda wa Niki a nprap. Pavel Eigl - Běh pro válečné veterány Kvilda 2023 - http://pali.avalone.cz/news/348/50/B%C4%9Bh-pro-v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%A9-veter%C3%A1ny-na-Kvild%C4%9B

Máš v AČR vysokou hodnost, která se nezíská "přes noc." Vrchní praporčík, nprap. Můžeš nám vyzradit, jak dlouhá byla Tvá cesta k tak významnému postu v AČR?
Je pravdou, že k hodnosti nadpraporčíka se člověk nedostane rychle, ale je to spojeno s více faktory. Každopádně je pro mě ctí, že jsem se mohl stát vrchním praporčíkem 22. základny vrtulníkového letectva. Práce s lidmi je zajímavá a baví mě. V AČR jsem 22 roků, takže nějaké zkušenosti jsem nabral, nicméně se pořád učím nové věci.

Pomoc slabším máš v krvi. Jsi zakladatel charitativního Běhu pro válečné veterány, který má za sebou již 4 velmi úspěšné ročníky, do kterých se zapojilo celkem 4000 vojáků po celé ČR. Společně jste uběhli 288 485 km a podpořili jste tak své spolubojovníky v nejtěžších chvílích jejich života. Charitativním během jste získali celkem 1 601 915 Kč a pomohli jste tak 17 válečným veteránům a jejich 44 nejbližším. Měníš lidem životy, víš to? :)
Pamatuješ si moment, kdy, jak a proč Tě napadlo založit, dnes již legendární, Běh pro válečné veterány?
Běh pro válečné veterány :) Přesně si pamatuji ten zimní den, kdy jsem v roce 2017 (prosinec) běžel a přemýšlel, co udělat, když bude republika za rok slavit 100 let. Přiběhl jsem do práce a řekl klukům, že bychom mohli přeběhnout republiku ze západu na východ a uctít tím památku válečných veteránů. Odpověď byla okamžitá: tak jo! A pak už se muselo začít plánovat, projet trasu a spoustu věcí, které k tomu patří :)
Tím vlastně vznikl celý nápad, který jsme dotáhli o pár měsíců později ke zdárnému konci. Bylo nás 22 a běželo se necelých 700 km. O rok později jsme oslovili zbytek základny a přeběhli republiku znova.

Jenže přece si nebudeme klást malé cíle :) Běh se trochu "rozkřiknul" a padlo rozhodnutí, že do toho zapojíme zbytek resortu a oběhneme republiku kolem dokola po hranicích. Vše se naplánovalo, rozdělily se úseky a přišel covid. Takže jsme nakonec běhali jen v rámci jednotlivých útvarů, jednotlivců atd. Nicméně se běh ujal, ale restrikce nám nepovolil běh po hranicích ani následující rok. Takže varianta byla stejná. Ale nakonec se letos povedl provést původní záměr a republiku jsme oběhli. V podstatě se do minulých ročníků zapojilo každý rok mezi 4-5tisíci běžců.

Největší radost člověk má, když vidí, že lidé se zapojí, běhají a ještě přispějí na dobrou věc. Celý výtěžek je věnován do VFS (Vojenský Fond Solidarity). 
Kvilda wt Běh pro válečné veterány: http://pali.avalone.cz/news/346/50/B%C4%9Bh-pro-v%C3%A1le%C4%8Dn%C3%A9-veter%C3%A1ny-%C5%A0umava-2023

A znovu se vrátím k tomu, co už jsem napsal. Tím,  že jste se zapojili, jsme se mohli potkat.
Víte, někdy je člověk na místě, kde prostě má být..udělá něco a potká se s lidmi, se kterými se prostě potkat měl..a to je vlastně příběh toho, jak jsem se dostal i k Vám. Kdyby nebylo myšlenky jednoho "Běhu" nepotkal bych se s Tebou a lidmi, pro které děláš neuvěřitelně moc! Jsem za to šťastný!

A Tobě patří obrovské díky za to, co děláš a moc si Tě vážím.
Děkuji :) Také si Tě moc vážím.

 A tak jsme se potkali. Spolu s další stovkou hrdinů, s dětmi, jejich rodiči, kamarády, dne 27. 8. 2023, na akci BAREVNÝ BĚH v Jihlavě. A vystartovali jsme na běh za životy dětí. Naším během děti povzbudit a pomoci jim v jejich největším boji. V boji o ŽIVOT.

Byl to nádherný a silný běh, který dokázal, že v lidech je dobro, statečnost, síla a odhodlání pomáhat slabším. A pomáhají. Došlo zde k propojení pomoci lidí a organizací po celé ČR. Za nemocné děti běželi děti zdravé, maminky, tatínkové, babičky, dědové, kamarádi, vojáci…

Děkuji každému, kdo běžel s námi. Každému, kdo nám pomohl. Děkuji org. Rozběháme Česko, Vojenskému fondu solidarity, Válečným veteránům – Ministerstvo obrany ČR a také jednotlivcům - Janu Bielikovi, řediteli org. Rozběháme Česko, Tereze Vázquez, organizátorce běhu v Jihlavě a všem dalším. Tato obrovská pomoc a podpora velmi pomůže našim bojovníkům, kteří v těchto dnech statečně bojují na onkologických a popáleninových klinikách.

Aničko, Petříku, Martine, Davide a všichni další, jsme s Vámi. Myslíme na Vás a přejeme Vám ŽIVOT, brzké a plné uzdravení, stálé zdraví a štěstí.

Nejste v boji sami.

Na Vašich životech záleží.

Iv Nikitinská - Avalone, nprap. Mgr. Pavel Eigl, vrchní praporčík 22. základny vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou, 
WBarevný běh Jihlava h
Fotogalerie pro Petříka, Aničku, Martina, Davida a všechny další malé - velké bojovníky. Věříme, že příští rok poběžíte již s námi. Těšíme se. 
WBarevný běh Jihlava kRozdávání tomboly

Petřík, hrdina a patron Barevného běhu. Petříku, běžíme i za Tebe. Příběh Petříka: http://pali.avalone.cz/news/339/50/HRAJE-SE-O-%C4%8CAS.-Hled%C3%A1me-d%C3%A1rce-d%C5%99en%C4%9B-pro-Pet%C5%99%C3%ADka
Péťa wb
Anička, hrdinka a patronka Barevného běhu. Aničko, za Tebe také běžíme. :) Příběh Aničky: http://pali.avalone.cz/news/349/50/Ani%C4%8Dka/d,Template1200-news-detail-bojovnici
Anička wsrpen 23
WBarevný běh Jihlava o
WBarevný běh xxx
Martin - hrdina a patron Barevného běhu. Maty, letos běžíme za Tebe, příští rok vedle Tebe. Drž se. Příběh Martina: http://pali.avalone.cz/news/343/50/Martin/d,Template1200-news-detail-bojovnici
Martin srpen 2023
WBarevný běh v Plzni Barevný běh v Plzni 
WBarevný běh Johny Jan Bielik, ředitel org. Rozběháme Česko
WBarevný běh x Barevný běh v Hořovicích 
WBarevný běh Jihlava c Barevný běh v Jihlavě 
WBarevný běh Jihlava a

WBarevný běh Jihlava r Barevný běh v Jihlavě, ve fialové mikině s mikrofonem v ruce, hlavní skvělá organizátorka běhu - Tereza Vazquéz
WBarevný běh Jihlava l Rozdávání tomboly
WBarevný běh xx
WBarevný běh Plzeň c Barevný běh v Plzni 
WBarevný běh Plzeň e
WBarevný běh Jihlava j
WBarevný běh Plzeň d
WBarevný běh Jihlava e Vzhůru do oblak... Do kterých jsme se díky Pavlovi dostali :)  
wnebes Do CASY navstupovaly děti nemocné a unavené. Po letu vybíhali nadšení HRDINOVÉ, plní síly - děti AVALONEhttp://pali.avalone.cz/news/269/50/Na-palub%C4%9B-vojensk%C3%A9ho-speci%C3%A1lu-CASA-C-295M

Běžíme dál...
WBarevný běh Jihlava r
WBarevný běh Plzen a
VÍTĚZÍME. 

Děkujeme každému, kdo běží s námi. 

Na životech dětí ZÁLEŽÍ.


 

Není mi lhostejný osud nemocných dětí