Šance na ŽIVOT pro Valentýnku

Zveřejněno: 9.ledna 2024

„Vaše Valentýnka má obrovský nádor v hlavičce",
uslyšeli jak v nejhroznějším snu krutou diagnózu Valentýnky rodiče vloni v Motole.
Valentýnka má však nezdolnou sílu a vůli ŽÍT. Bojuje. A žít bude. I proto, že má doma skvělou rodinu a svou novorozenou sestřičku Leontýnku. Pro kterou je oporou, "velkou sestrou", ochránkyní a potřebuje ji toho ještě hodně naučit. 
Valentýnka j
"Valentýnka byla zdravá holčička. Na jaře 2023 však začala mít žaludeční potíže. Navštívili jsme pediatričku a absolvovali kolečko vyšetření kvůli možným alergiím. Zvracení bylo čím dál častější a několikrát vedlo i k návštěvě pohotovosti. 17. května byla Valentýnka na vyšetření v příbramské nemocnici a po několika vyšetřeních byla převezena do motolské nemocnice. Vyšetření naznačovala, že by se mohlo jednat "pouze" o překážku v oblasti žaludku. To se bohužel nepotvrdilo.
„ Vaše Valentýnka má velký nádor v hlavičce,“ sdělil nám pan doktor.

Nijak nejde popsat naše zoufalství.
Valentýnka a 
Hned druhý den následovala operace na zavedení hadičky pro odvádění mozkomíšního moku. Další den přišlo téměř 17 hodin strachu. Operace při které měl být Valentýnce odebrán nádor.
Museli jsme souhlasit se všemi riziky, které tato operace přináší - ochrnutí, porušení mozku, Valentýnka nás nebude poznávat, nebude mluvit...
V nejhorším případě smrt.

Valentýnka svůj život vybojovala. Operaci dokázala zvládnout a lékařům se podařilo vyjmout celý nádor. Po několika dnech na JIP se Valentýnka vzbudila, poznala nás a první co řekla bylo "ham". Po přesunu na oddělení se Valentýnka, za pomoci rehabilitační sestry, učila znovu sedět, lézt a postupně rozhýbávat končetiny na levé straně těla.  

Když se po operaci začalo Valince dařit lépe a začali jsme věřit, že nejhorší máme za sebou, přišly výsledky z histologie. A to se nám již opravdu zhroutil svět.
Vzácný typ nádoru, se špatnou prognózou. Jak řekl pan doktor, máme jedinou šanci. A to - zlikvidovat ho celý a věřit, že už se nikdy nevrátí. Jiné řešení pro nás nemá.
A tak VĚŘÍME. A bojujeme." - Anetka, maminka Valentýnky
Valentýnka k

V červenci byl Valentýnce operován port a začalo ozařování, kam jezdila s tatínkem každý den sanitkou. Maminka nemohla být s Valentýnkou na oddělení kvůli pokročilému stadiu těhotenství. Po ozařování následovala série chemoterapií. První začala na termín porodu druhé dcerky. Všechny chemoterapie tráví Valentýnka v nemocnici s tatínkem a maminka se stará o maličkou Leontýnku. 
Valentýnka tatínek

Děkujeme Nadačnímu fondu společnosti S-B Sedlčany - https://www.s-b.cz/nadace#o-nadaci   za tak obrovskou pomoc Valentýnce a jejím rodičům, jak lidskou podporou, tak založením oficiální sbírky.
K pomoci a šíření sbírky se přidáváme.
Boj to bude dlouhý a náročný. Prosíme každého, kdo může Valince a jejím rodičům alespoň trošku pomoci, pomozte. Každá, i ta nejmenší kapka pomoci moc pomůže.
Protože KAPKY TVOŘÍ OCEÁN
Valentýnka b
Více: https://www.s-b.cz/nadace/valinka
Transparentní účet sbírky pro Valentýnku: 332320/0300
https://www.csob.cz/firmy/bezne-ucty/transparentni-ucty/ucet?account=332320

Vaše dary budou použity na rehabilitační pobyty. Jeden pobyt vychází okolo 90.000 Kč (72.000 Kč + ubytování 14.000 Kč), dále na paní fyzioterapeutku, která již dochází k Valince domů, na speciální pomůcky, na další výlohy spojené s léčbou, dopravou za lékaři. Případně na vykrytí běžných nákladů domácnosti, vzhledem k tomu, že maminka se stará o novorozené miminko a tatínek je často mimo zaměstnání z důvodů častých Valinky hospitalizací v Motole.
Valentýnka x"Valentýnko držíme palce, společně to zvládneme. Máš před sebou dlouhou cestu, Ty ji zvládneš. Nejdeš po ní sama." 
Valentýnka c
Děkujeme za každé sdílení.
Valentýnka f

Valentýnka sbírka nadace

Na životech dětí ZÁLEŽÍ. Ivana Nikitinská, Aneta Mrázková - maminka Valentýnky a Leontýnky, Lukáš Mošnička - zakladatel a předseda Nadace S-B Sedlčany


 

Šance na ŽIVOT pro Valentýnku