Jasmínka

Pohádka o krásné a statečné princezně Jasmínce

 2. 4. 2022 Jasmínku přepadly vysoké horečky a zvracení. Po telefonu jí lékařka sdělila diagnozu „chřipka". Ani po pěti dnech to nepřestávalo. Lékařka nám opět po telefonu sdělila, že každé tělo se s tím vypořádává jinak a "po deseti dnech jí už můžete poslat do školy".

11.2. Jasmínka odešla do školy. Poté mi ze školy telefonovala, že se jí špatně mluví a brní ji jazyk. Já hned volala lékařce. Začala jsem hysteričit, že má mozkovou příhodu. Lékařka mě ujistila že Jasmínka má rozbourané minerály po střevní chřipce a řekla ať ráno přijedeme na odběry. Lékařka nás poslala do nemocnice na odběry, kde si Jasmínku nechali „na pozorování".

Kupovala jsem Jasmínce v obchodě nové pyžámko a najednou telefonát - lékař s nejhorší větou, kterou jsem kdy slyšela. "Okamžitě se vraťte, vaše dcera má leukémii a vezeme jí rychlou do Motola.
"V tu chvíli si jen pamatuji že jsem do telefonu křičela: „MOJE DCERA UMÍRÁ???"

Příjezd do Motola. A hned začal kolotoč základních vyšetření. Pak přišel lékař se slovy: „Vaše dcera má leukémii. Také je něco je na mozku, ale nevíme rozsah.
Ráno magnetická rezonance a odběr kostní dřeně - verdikt rozsáhlá mozková příhoda a promyelocytární leukémie, která způsobuje krvácivost. Začala okamžitá léčba.

Jasmínka krvácela z pusy, nosu... Měla vysoký tlak, nesměla z postele.

Ani jsme nevěřili že domů ještě pojede.

Poprvé se Jasmínka dostala domů po 60 dnech." - Hana Roubínková, maminka Jasmínky

Jasmínka bojuje ze všech sil již skoro 2 roky. Momentálně je Jasmínka "čistá". Po mozkové příhodě jí zůstaly následky - otoky v očním pozadí tudíž nemá periferní vidění, krátkodobou paměť, trpí záškuby na pravou stranu a má zavřenou cévu v mozku.

Každá pohádka má mít dobrý konec a zároveň začátek nového krásného příběhu.

Princezno Jasmínko, ať Tvůj příběh pokračuje dlouhým, šťastným životem, ve zdraví. Se spoustou kamarádů, radosti, lásky a štěstí.

 
Jasmínka je další hrdinkou, která se připojila k naší výzvě k darování kostní dřeně CHCI ŽÍT. Chcete-li dát naději dětem bojujícím s leukémií na život, zapište se do registru dárců kostní dřeně. V případě shody zachráníte to nejcennější co lze. ŽIVOT.

PROČ a JAK:https://pali.avalone.cz/kostn%C3%AD-d%C5%99e%C5%88

Výzva dětí k darování kostní dřeně: https://pali.avalone.cz/news/336/50/CHCEME-%C5%BD%C3%8DT.-V%C3%BDzva-d%C4%9Bt%C3%AD-bojuj%C3%ADc%C3%ADch-s-leuk%C3%A9mi%C3%AD

Příběhy našich malých – velkých bojovníků: https://pali.avalone.cz/popaleni-hrdinove

Na životech dětí ZÁLEŽÍ. AVALONE Iv. Tara Nikitinská, patron: KABÁT, DYMYTRY
Generální partner: DOTIKO, pan Jaroslav Ticháček 
Jasmínka a

Jasmínka b

Jasmínka c

Jasmínka d

 

 

 


 

Jasmínka