Bojovníci bojovníkům - Běh pro válečné veterány

Zveřejněno: 16.května 2024

Malí obří bojovníci Avalone, děti bojující s následky těžkých popáleninových úrazů a s rakovinou, počtvrté běželi Běh za válečné veterány. Bojovníci, kteří si svůj život doslova vybojovali, dali do běhu všechnu svou sílu, rychlost a odhodlání. Do Náměště osobně přijeli běžet i z velké dálky, další běželi u svých domovů. DĚKUJEME Štěpánku, Sébíku, Šimonku a Filipe, Jasmínko, Petříku, Klárko, Karolínko, Klaudie, Nikolko, Kristýnko...https://pali.avalone.cz/popaleni-hrdinove

Běh zorganizoval a odstartoval na Sportovním dni v Náměšti nad Oslavou vrchní praporčík 22. základny vrtulníkového letectva "Biskajská" v Náměšti nad Oslavou, nprap. Mgr. Pavel Eigl. Člověk, který má za sebou 23 let ve službách AČR, několik bojových zahraničních misí, studium a kurzy v USA, Anglii, Německu, elitní kurz Ranger v USA a tříleté působení jako instruktor na americké vojenské škole.
Pavel je také zakladatelem Běhu pro válečné veterány. 

Pavle, pamatuješ si moment, kdy, jak a proč Tě napadlo založit, dnes již legendární, Běh pro válečné veterány?
"Běh pro válečné veterány :) Přesně si pamatuji ten zimní den, kdy jsem v roce 2017 (prosinec) běžel a přemýšlel, co udělat, když bude republika za rok slavit 100 let. Přiběhl jsem do práce a řekl klukům, že bychom mohli přeběhnout republiku ze západu na východ a uctít tím památku válečných veteránů. Odpověď byla okamžitá: TAK JO!
A pak už se muselo začít plánovat, projet trasu a spoustu věcí, které k tomu patří :)
Tím vlastně vznikl celý nápad, který jsme dotáhli o pár měsíců později ke zdárnému konci. Bylo nás 22 a běželo se necelých 700 km. O rok později jsme oslovili zbytek základny a přeběhli republiku znova.

Jenže přece si nebudeme klást malé cíle :) Běh se trochu "rozkřiknul" a padlo rozhodnutí, že do toho zapojíme zbytek resortu a oběhneme republiku kolem dokola po hranicích..." - Vrchní praporčík 22. základny vrtulníkového letectva, nprap. Mgr. Pavel Eigl. 
Celý rozhovor: https://pali.avalone.cz/news/358/50/Nen%C3%AD-mi-lhostejn%C3%BD-osud-nemocn%C3%BDch-d%C4%9Bt%C3%AD


Děkujeme vojákům z 22. základny "Biskajská" za den plný sportu, vojenských ukázek a bojového umění. Za to, že se našim popáleným bojovníkům osobně a "od srdce" věnují. Pro děti to znamená víc, než si dovedeme představit.
Jsme hrdí, že jsme byli součástí tohoto dne. I s naším stánkem AVALONE. Stánkem naděje a pomoci dětem, ve kterém lidi seznamujeme s fakty, jak ochránit děti před devastujícími popáleninovými úrazy a zachránit darováním kostní dřeně. A také s výzvou dětí k záchraně jejich života, darováním kostní dřeně. Výzva má jednoznačný název - CHCI ŽÍT. 
Jsme poctěni, že 22. základna vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou je naším patronem a zároveň patronem výzvy dětí CHCI ŽÍT, která má v tuto chvíli přes 1 042 297 shlédnutí, získala přes 1 200 nových dárců kostní dřeně - zachránců života a zachránila minimálně 10 životů dětí i dospělých bojujících s leukémií.

Děkujeme všem novodobým hrdinům, kteří se u nás zapsali do registru dárců kostní dřeně a dali tak naději na život dětem i dospělým bojujícími s leukémií.

Vojáci 22. základny vrtulníkového letectva "Biskajská", sportovci z org. Rozběháme Česko, Vojenský fonde solidarity, DĚKUJEME za Váš čas, za Vaši pomoc a podporu naší výzvy CHCI ŽÍT a úplně nejvíc za to, že životem
BĚŽÍTE S NÁMI. 
I za válečné veterány.

SD star aaaaaaa
SD start bVrchní praporčík 22. základny vrtulníkového letectva "Biskajská" v Náměšti nad Oslavou, nprap. Mgr. Pavel Eigl. Člověk, který má za sebou 23 let ve službách AČR, několik bojových zahraničních misí, studium a kurzy v USA, Anglii, Německu, elitní kurz Ranger v USA a tříleté působení jako instruktor na americké vojenské škole. Zakladatel Běhu pro válečné veterány. 
SD start guprava
SD musado  x
Filip, Šimonek, Sébík a Štěpánek - bojovníci, kteří přežili těžký úraz popálením. Příběhy hrdinů: https://pali.avalone.cz/popaleni-hrdinove
SD musado buprava
SD huprava
SD p
SD Pavel aaauprava
SD Rozběháme Jihlavu cPrvní hrdinové registrovaní na Sportovním dni do registru dárců krvetvorných buněk.
SD dárci aa
SD finalaaa
SD bvuprava
SD m
SD Śtěpánek bSilné a vzácné propojení pomoci: 22. základna vrtulníkového letectva "Biskajská v Náměšti nad Oslavou, Vojenský fond solidarity, Rozběháme Česko, Rozběháme Jihlavu, Avalone. 
SD Aaaa
SD Pavel c
sd stánky
Štěpánek spadl do ohniště. Byly mu dva roky... Svůj život si vybojoval. Celý příběh: https://pali.avalone.cz/news/369/50/%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1nek/d,Template1200-news-detail-bojovnici
SD Štěpánek a

CÍL 
SD cíl
Sd diplomy
Šťastní a hrdí v cíli. 
sd start a

Ve svých domovech, nebo nemocnicích, s námi "běželi" i další bojovníci AVALONE. DĚKUJEME Niky, Petříku, Martine, Aničko, Toníku a Andulko.
AVALONE WWW T 
Pomoc dětem AVALONE org. Rozběháme Česko a 22. základny vrtulníkového letectva "Biskajská" - AČR
111 33 AVALONE kalendář - Barevný běh
111 43 AVALONE kalendář - Nebe

Běhy pro válečné veterány 2021,2022,2023
19 AVALONE kalendář - Běh pro válečné vet.
Běh pro válečné veterány jsme běželi po čtvrté. Je to naše projevení úcty k vojákům, k válečným veteránům, k obětem válek. Běžíme za mír, vojáky a válečné veterány. Protože jsme si vědomi, že v životě platí: 

"Si vis pacem, para bellum" - Chceš-li mír, chystej se na válku. 

Toto staré latinské přísloví zdůrazňuje nutnost být připraven k boji, abychom život a mír mohli udržet. Pro udržení míru je nezbytné mít silnou armádu a připravené, statečné vojáky. Napaden nebude jenom ten, kdo je schopen se účinně bránit. 

Bojovníci bojovníkům.
SD start c


Na životech dětí ZÁLEŽÍ.

www.avalone.cz Iv Nikitinská,
patroni: Kabát, Dymytry, pilot formule 1 - pan Tomáš Enge a 22. základna vrtulníkového letectva Náměšť nad Oslavou 
Partneři: Pan Jaroslav Ticháček - Dotiko s.r.o., pan Mgr. Lubomír Smažík - SGF Development, Rozběháme Česko, Nadace Clementia - MONETA Money Bank









 


 

Bojovníci bojovníkům - Běh pro válečné veterány