Nominace našich bojovníků na cenu Via Bona

Zveřejněno: 16.ledna 2019

BOJOVNÍCI Z AVALONE. KLUCI, KTEŘÍ PŘEŽILI DEVASTUJÍCÍ ÚRAZ POPÁLENÍM. 

Nominováni na cenu Bona Via-kategorie "Mladý srdcař", vyhlášenou Nadací Via. Nadací, jejímž posláním je
otevírat cesty k umění žít spolu a umění darovat.  https://www.nadacevia.cz/


Filip, věk 10 let. V 5-ti letech utrpěl těžký úraz popálením. Na 30% svého těla. Transplantace kůže na 30% těla. 
Daniel, věk 14 let.V 8-mi letech utrpěl úraz popálením. Hořel jako pochodeň. Ohořelé tělo na 93% těla. Transplantace kůže na 93% těla. Šance na přežití 0,00...
Denny, věk 19 let. V 17-ti letech po zásahu elektrickým proudem, popáleniny krku, trupu a končetin na 75% těla. Zlomená páteř, poraněná mícha. Amputace levé nohy, amputace pravé nohy. Nekončící sled operací. Pro záchranu svého života obětoval celou dolní polovinu svého těla, od pupíku dolů. Svolil k hemikorporektomii - výjimečné řešení, ke kterému se přistupuje až jako k poslední léčebné možnosti, kdy se odstraní celá spodní část těla (celý pánevní pletenec i s kostí křížovou). 

Po překonání strašlivého utrpení a nepředstavitelných bolestí se kluci dokázali vrátit zpět do života. 
Za své jizvy na těle i na duši, se přestali stydět. Pochopili, že nejsou jejich slabostí, ale ukázkou jejich hrdinství. O svém boji začali mluvit. 

Svou bolest a utrpení dokázali přetavit do pomoci druhým a do boje proti popáleninovým úrazům. 

Do pomoci dětem po popáleninovém úrazu. Připravovanými akcemi. Dodáváním naděje osobním příběhem. 
„Lidé mi říkají že když se jim ukážu a vidí jakou chuť a sílu mám a chci žít dodá jim to obrovskou sílu a přijdou jim jejich problémy malicherné“-Denny

Do pomoci dětem lidem zdravým. Prevencí před devastujícími popáleninovými úrazy. 95% těchto strašlivých úrazů lze předejít. Kluci proti nim bojují: Přednáškami, akcemi pro veřejnosti, články na sociálních sítích, v tisku, připravovanou knihou. 
"Dnešní prezentací jsem naprosto nadšená. Příběhy jednotlivých lidí mi byly do dneška neznámé a je to chyba. Je neuvěřitelné co děláte a šíříte to dál mezi neznalce. Projekt avalone zní jako úžasná a záslužná věc a věřím, že to zachrání ne jeden, ale několik životů."- anonym studenta gymnázia po preventivním programu AVALONE

Odvaha Filipa, Daniela a Dennyho zachraňuje nejedno dítě před těmito devastujícími úrazy...Zachráníme-li jedno jediné dítě od nezměrné bolesti, tak naše snaha stojí za to. 

Filip - "Já věděl, že ta strašná bolest po popálení nebyla zbytečná."

Daniel - "Bojuji 6 let. Mám za sebou 63 operací. Transplantovanou kůži na 93% těla. Jsem terčem posměchu a urážek. Prý jsem ohořelá mumie. Seškvařený škvarek……………Ale….Já jsem Dan. Žiju."

Denny - po propuštění z nemocnice po své poslední operaci, amputaci celé dolní poloviny těla:" Jsem tady z nějakého důvodu, že na světě musím ještě něco udělat. Proto tady ještě jsem."

Filip a Daniel projekt foto

Bona Via d

Videa o nominovaných borcích:

http://pali.avalone.cz/

http://pali.avalone.cz/news/67/50/P%C5%99es-p%C5%99ek%C3%A1%C5%BEky-ke-hv%C4%9Bzd%C3%A1m.-Denny

 A trocha slov z nominace: 

Proč dělá nominovaný Mladý srdcař právě to, co dělá?
 Filip, Daniel a Dany přežili nemožné. Zvítězili. Ví, jak jsou úrazy popálením nebezpečné. Ví,že setina sekundy dokáže navždy změnit život. Ví, že těmto úrazům lze v 95% předejít. Úraz popálením tak, že je nutný zásah lékaře, utrpí v ČR každý rok přes 100.000 lidí. Z toho 40.000 dětí. 95% z nich, tj. 38.000 z nich se to nemusí stát. Proto svým příběhem a šířením informací o prevenci před těmito úrazy bojují proti těmto úrazům. 
Preventivních programů AVALONE s jejich příběhy se osobně zúčastnilo již přes 2.000 dětí na základních, středních i vysokých školách po celé ČR. Osobně přes 6.000 dospělých lidí při akcích pro veřejnost. Přes 250.000 lidí přes sociální sítě. 
Kluci pomáhají již druhým rokem. Jejich pomoc roste a roste.


Co se díky němu podařilo udělat a změnit?
 Dopad na děti a lidi, kteří se zúčastnili, zúčastňují a zúčastní preventivního programu s příběhy chlapců je obrovský. 95% těchto úrazů lze předejít. Po preventivním programu většina ze zúčastněných dětí patří do kategorie dětí, které se budou umět těmto devastujícím úrazům ubránit a ochránit se před nimi. Sebe, své blízké, v budoucnu své děti. 
Kluci svou odvahou dokázali během posledních šesti měsíců pro další pomoc nadchnout další tisíce lidí. V červenci r. 2018 jsme spustili preventivní kampaň "PÁLÍ! NÁS TO TAKY". Kampaň "PÁLÍ! nás to taky" má za cíl upozornit na nebezpečí popáleninových úrazů dětí a jejich tragické a devastující následky.
Podporou této kampaně lidé nejen nadále pomáhají již popáleným dětem, ale zejména rozšiřují povědomí o tom, že 95% těchto strašlivých úrazů se vůbec nemusí stát. Pomáhají osobně, pomáhají přes sociální sítě. Dosah našich preventivních příspěvků již překročil dosah 250.000 lidí. Ke kampani se přidávají jednotlivci, skupiny lidí, organizace. Zdravotníci, záchranáři, sportovci, umělci, základní školy, střední školy, podniky...Více info zde:http://pali.avalone.cz/pali-nas-to-taky
V současné době vzniká hudební song a klip "PÁLÍ! NÁS TO TAKY". Pracují na něm hudebníci různých hudebních žánrů. Tento song a klip bude mít další obrovský dosah. Kluci spolupracují na textu, budou vystupovat ve videoklipu.


Jak plánuje nominovaný pokračovat ve své dobročinnosti?
 Filip, Daniel a Dany jsou ve své pomoci teprve na začátku. Jejich pomoc zesiluje více a více. 
Pomáhají s plánováním a přípravami dalších ozdravných pobytů, zážitkových programů,letních táborů, preventivních přednášek a multimediálních preventivních programů a dalších akcí pro děti po popáleninovém úrazu. 
" Tábory jsou super a když je uděláme pro postižené děti, aby se cítili výjimečně. budu mít radost a naplní mě to."- Denny
Připravují další články do tisku. 
Připravují další videa. 
Připravují knihu. 
Plánují ve své dospělosti pokračovat v činnosti AVALONE a pomoc šířit dál a více.

"Kdysi jsem si myslela, že odvaha, hrdinství a touha po dobru a pomoci, existuje pouze v pohádkách, v dobrodružných či válečných filmech. Tito bojovníci, ač tak mladí, mě a mnohým ostatním ukázali, ukazují a ukáží, že odvaha, hrdinství a touha po dobru a pomoci existuje a je v nás. Umí nám to ukázat a dokáží to vše probudit i v lidech dalších. A šířit a šířit a šířit...Zařadili se mezi pár vyjímečných lidí na světě, kteří svou silnou vůlí dokázali, že ať nám život připraví jakékoliv těžké překážky a zkoušky, chuť a síla žít se nesmí ztratit nikdy.
V našich možnostech je však jim ukázat, že lidé chtějí pomáhat a že i mi jim chceme a dokážeme pomoci. A že nemusí být na vše „sami". Že v lidech je dobro." I.Nikitinská

 Denny b Bona Via

Děkujeme srdcaři!

havziwww


 

Nominace našich bojovníků na cenu Via Bona